ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kamerunilainen aktivisti-toimittaja murhattiin

Ossi Halme • 16.07.2013 22:35 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kamerunilainen GLBT-aktivisti, toimittaja Eric Lembembe on murhattu maan pääkaupungissa Yaoundessa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) kertoo, että Lembemben niska ja jalat oli murrettu ja kasvoissaan, käsissään ja jaloissaan oli polttojälkiä. Lembembe toimi myös Kamerunin Aids-säätiön johdossa.

Toimittajan ruumiin löysivät hänen ystävänsä, jotka huolestuivat kun eivät saaneet häneen yhteyttä muutamaan päivään. Myös monet muut maan aktivisteista ovat saaneet itseään ja perhettään koskevia tappouhkauksia.

Homoseksuaaliset teot ovat monessa Afrikan maassa, myös Kamerunissa, rangaistavia. Yhdysvallat ja Euroopan Unioni ovat kritisoineet seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa kriminalisointia ja mm. ilmoittaneet aikeista vähentää maille annettavaa apua. Suomi on tukenut Kamerunia kehitysyhteistyön kautta yli 300 000 eurolla (lähde: Global Finlandin tilasto vuodelta 2011).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiinnostaisi tietää, millainen suhtautuminen keskisessä ja eteläisessä Afrikassa on ollut homoseksuaalisuuteen ennen kristinuskon ja islamin tuloa kuvioihin. Siis ennen n. 1600 -lukua.

Olisi kiva tietää, onko aihetta tutkittu. Olisiko ehkä ollut kuten Amerikan alkuperäisväestöllä?

Yleensäkin ottaen tuntuu niin kovin oudolta, että "länsimaisuutta" vastustavat islamistiliikkeet Afrikassa (esim. Nigeriassa) vannovat itse asiassa "valkoisten uskonnon" nimeen. Muistaakseni jossakin keskustelussa tälläkin palstalla nimittäin viitattiin siihen, että islamilaisen perinteen mukaan Profeetta Muhammed oli nimenomaan "valkoihoinen" mies.

Arabi/berberi -peräiset islamilaisuuden maahantuojathan myös myivät kiinni saamiaan paikallisia orjiksi pohjoiseen, etelään, itään ja länteen.
Ihmetyttää tällainen logiikka. Jos nämä uskonterroristit tekisivät sitä luonnonuskontojen nimissä, niin ehkä saattaisin ymmärtää...

Minun käsittääkseni alueen homofobisuus on kuitenkin pääasiassa brittien syytä. Muslimitkin tuohon aikaan katsoivat läpi sormien lähes kaikkia "paheita".
Vasta kristityt lähetyssaarnaajat onnistuivat istuttamaan tuon homofobian.
  Pete • 17.07.2013 18:45
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy