ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Kallen inttivuosi (Katri Manninen)

Sami Mollgren • 05.08.2006 13:06 KIRJAT • KOTIMAA
Salattuja elämiä saadaan lukea kirjankin muodossa. Vuonna 2000 ilmestynyt "Miia & Saku" ja 2001 ilmestynyt "Siljan jenkkivuosi" sai jatkoa, kun julkaistiin "Kallen inttivuosi". Kirjoissa on mukana tapahtumia, joita ei näytetä TV-sarjassa ja muutenkin kirjassa nostetaan esille yksinomaan kirjan päähenkilöt sarjan muiden tapahtumien kustannuksella, vaikka niitäkin kyllä sivutaan.

Noh... Kirjassa Kalle menee armeijaan, käy homobaarissa (eli DTM:ssä), ihastuu yliluutnanttiin, ja tekee muutakin homolle sopivaa. Monessa suhteessa tarina on ihan uskottavaa ja Kallen touhuihin voi jopa samastua. Mutta toisaalta tapa, jolla esimerkiksi Mamaa kuvataan, on aika koominen. Kirjahan on tietysti sarjan faneille suunnattu, joista verrattoman suuri osa lienee heteroita, joten jonkinnäköisten stereotypioiden kautta homobaarien ja yleensäkin homojen maailman kuvaaminen varmaan käy helpoiten.

Kaiken kaikkiaan Kallen inttivuosi on ihan mukavaa luettavaa. Äkkiähän tuommoisen vajaa puolitoistasataasivuisen kirjasen lukee. Yksi tai kaksi nukkumaanmenorupeamaa menee mukavasti. Kirjan lukeminen edellyttää mielestäni jonkinlaista TV-sarjan seuraamista, jotta henkilöhahmot saisivat jonkinlaista persoonaa ja syvyyttä. Ihan ilman sarjaa Kalle, Kuisma ja muut jäisivät aika pinnallisiksi.

Kyllä sarjaakin käsikirjoittaneen Katri Mannisen Kallen inttivuosi on syytä löytyä jokaisen homon kirjahyllystä. Jos ei muuten, niin ainakin kansikuvan vuoksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy