ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kalifornian oikeusministeri yrittää keskeyttää aloitteen homojen teloittamisesta

Sami Mollgren • 27.03.2015 21:07 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kalifornian oikeusministeri Kamala Harris on ilmoittanut pyytävänsä osavaltion korkeimmalta oikeudelta lupaa aloitteen pysäyttämiseksi. Hän perustelee pyyntöään sillä, että asianajajana työskentelevän Matt McLaughlinin tekemän lakialoitteen tavoite on maan perustuslain vastainen. Hän myös katsoo sen uhkaavan yleistä turvallisuutta.

Oikeusministerin mahdollisuuksia pysäyttää lain eteneminen rajoittaa vuonna 1978 osavaltion korkeimmassa oikeudessa tehty päätös sen jälkeen, kun oikeusministeri oli yrittänyt pysäyttää kansanäänestyshankkeen.

Oikeusministeri Harrisin tehtäviin kuuluu kansalaisaloiteiden valmistelu nimenkeräystä varten. Harris on ilmaissut toivovansa, ettei joudu valmistetelemaan McLaughlinin aloitetta. Kansan vaatimukset aloitteen välittömästä kaatamisesta ovat voimistuneet, vaikka tiedossa on, ettei aloitteella ole käytännössä mahdollisuuksia tulla laiksi.

Mikäli korkein oikeus epää luvan aloitteen pysäyttämiseksi, etenee aloite allekirjoitusten keräämisvaiheeseen. Aloite tarvitsee 365 000 allekirjoitusta, jotta se etenisi vuoden 2016 vaalien yhteydessä järjestettävään kansanäänestykseen.

Matt McLaughlinin lakialoitteessa vaaditaan homojen tappamista "luodilla päähän tai muulla soveliaalla menetelmällä". Aloitteessa esitetään myös hlbti-oikeuksien tukemisen määrittelemistä rangaistavaksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy