ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Kaksi tv-vinkkiä: Amerikkalainen lähettiläs ja baijerilainen perinneryhmä "Kenkien läpsyttäjät"

vaeltaja2006 • 15.04.2016 09:21 TELEVISIO

Tanskalaismaisemaa Dragörin kylässä Kööpenhaminan etelälaidalla.
Tv:ssä pyörii parhaillaan sarja Amerikkalainen lähettiläs. Se kertoo monipuolisesti USAn Tanskan suurlähettilään elämästä. Hän kertoo avoimesti omasta yksityisyydestään. Toinen tv-ohjelma on Saksasta. Baijerilainen homojen tanssiryhmä rikkoo perinteen rajoja.

Suurlähettiläs

Suurlähettiläs Rufus Gifford syntyi Massachusetissa 1974. Nuoruudessaan hän työskenteli kahdeksan vuotta Hollywoodissa "kameran takana", vaikka edellytyksiä työskentelyyn "kameran edessäkin" olisi ollut. Kun hän oli 18-vuotias, äiti tuli käymään ja luki kappaleen avoimeksi jääneestä päiväkirjasta. Rufus paljastui homoksi Vanhemmille se oli vaikea asia, mutta he eivät lähettäneet poikaansa terapiaan vaan menivät sinne itse.

Nyt suurlähettilään perheeseen kuuluvat koira Argos (Argie) ja "miesystävä" Stephen. Stephen on ammattinsa vuoksi paljon matkoilla.

Suurlähettiläs saa paljon kutsuja. Elämä on suurlähettilään sanoin "hullunmyllyä": Festivaalin avaus, tapaaminen puolustusministerin kanssa, pride-kulkue, jalkapallo-ottelu, laukkakisat, puutarhajuhlia, lehdistötapaamisia, valtuuskuntien tapaamisia, käyntejä eri puolilla Tanskaa, Grönlannin vierailu, jne. Jatkuva hymyileminen kameroille ja ihmisille käy raskaaksi.

Suurlähettiläs pohtii elämäänsä homona. Heterona olisi ollut helpompaa ja suoraviivaisempaa. Homona on ollut vaikea löytää paikkaa, misssä tulisi hyväksytyksi. Vaikka Amerikassa onkin tapahtunut paljon parannusta homojen kohtelussa, hän suree sitä, että homolapsia yhä karkotetaan kotoaan.

Suurlähettiläs tapaa lehtimiehen, joka on Venäjällä päässyt läheltä seuraamaan homojen vastustajien toimintaa. Vastustajat järjestävät ns. "safareita", joissa houkutellaan homoja satimeen. USAn hallinto on antanut ohjeen lähetystöille, että seksuaalivähemmistöjen asiaa on pidettävä näkyvillä ja sen vuoksi suurlähettiläät aktiivisesti osallistuvat pride-tapahtumiin eri maissa. Pride-viikolla Kööpenhaminan lähetystön lippu nostetaan sille puolelle rakennusta, josta se näkyy myös Venäjän lähetystöön.

Dokumenttisarja on tehty vuosina 2014 ja 2015. Pariskunta meni viime vuonna naimisiin Tanskassa.

Kuusiosainen sarja - voi suositella. Nyt ollaan jo osassa 4, mutta aiemmat osat löytyvät Areenasta.


Traditiotietoisten tanssiryhmä

Saksan tv:ssä esitettiin äskettäin dokumentti baijerilaisesta homotanssiryhmästä, ns. Schuhplattler-ryhmästä. Niitä on Baijerissa monia, mutta joukossa on myös ensimmäinen homoryhmä Schwuhplattler, joka läpsyttelee kenkiään. Se on kansallista perinnetanssia. Heterojen perinneryhmät eivät suhtautuneet aluksi homotanssiryhmään myötämielisesti, koska homojen ryhmä oli esim. pukeutumisessaan vapaamielinen eikä naisia ollut mukana. Schwuhplattler on toiminut jo toistakymmentä vuotta, ja ryhmä on saavuttanut vakiintuneen aseman.

Ohjelman ensi metreillä käy ilmi, mistä tässä tanssissa on kysymys. Vaikka tämä palkittu dokumentti on vain saksaksi ja osittain "baijeriksi", se antaa kiinnostavan näkökulman homojen harrastustoiminnan moninaisuudesta Keski-Euroopassa. On vaellusryhmiä, junaharrastajia, elektroniikasta kiinnostuneita, tähtiharrastajien ryhmiä, yli nelikymppisten ryhmiä, jne. Nahka ja fetsissi on vain pienen vähemmistön kiinnostuksen kohteena, vaikka se Berliini-turistien keskuudessa saakin runsaasti huomiota.

Kotisivu englanniksi
www.schwuhplattler.de

schuhplattler suomeksi ehkä "kenkien takojat"
schwuhplattler tarkoittaa "homotakojat"


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy