ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kajaanissa kiista samaa sukupuolta olevien parien rukoushetkistä

Sami Mollgren • 16.08.2010 21:30 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Rukoushetket samaa sukupuolta oleville pariskunnille ovat hermostuttaneet Kajaanin kirkkovaltuuston varajäsenen laatimaan kantelun kirkkohallitukselle. Asiasta kertoi YLE Kainuu.

Kajaanin luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kesäkuussa järjestää rukoushetkiä samaa sukupuolta oleville pareille kesäkuun alussa sen jälkeen, kun samaa sukupuolta oleva pariskunta oli pyytänyt rukoushetkeä seurakunnan tiloissa. Kirkkoherra Lauri Oikarinen vei asian kirkkoneuvoston ratkaistavaksi, joka päätyikin rukoushetkien kannalle äänin 8 - 2, yhden äänestäessä tyhjää.

Kajaanin kirkkovaltuuston varajäsen Maija Laakso on kertoo Ilta-Sanomissa kimpaantuneensa uutisesta rukoushetkestä. Hänen mielestään tällaiset tilaisuudet eivät sovi kirkkojärjestykseemme. Hänen mukaansa "Raamatussa on selkeästi kielletty kaikki homoseksuaalisuus. Ei tämmöiseen saa olla myötävaikuttamassa kukaan".

Kantelussa halutaan myös selvitystä, tekikö piispa Wille Riekkinen virkavirheen suositellessaan muille seurakunnille Kajaanin esimerkkiä.

Kantelu on tarkoitus jättää ensi viikolla. Nyt Laakso on saanut kerättyä kanteluun vajaat sata nimeä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jostain syystä luulen ettei ensimmäinen allekirjoittaja taida olla minkään suuren poliittisen ajattelusuunnan edustaja? Mutta silloinkin riittänee, että pystyy populismilla vetoamaan sen kokoiseen äänestäjäkuntaan, että menee kirkkovaltuuston vaaleissa seuraavallakin kerralla läpi. Sopivasti provosoimalla.
  Ossi Halme • 19.08.2010 13:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy