ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Kajaaniin perusteilla paikallinen Seta

Sami Mollgren • 02.08.2016 09:52 UUTISET: POHJOIS-POHJANMAA JA KAINUU • KOTIMAA

Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Virinneen aktiivisuuden myötä on perusteilla myös Setan paikallisyhdistys.
Kainuuta palvelemaan on perusteilla uusi Setan paikallisyhdistys, kertoo Kainuun Sanomat. Yhdistyksen perustava kokous on määrä pitää maanantaina 15. elokuuta.

Kajaanilainen Minna Parkkinen kertoo Kainuun Sanomille, että kymmenkunta ihmistä on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan.

Yhdistyksen perustamisen taustalla on halu arkipäiväistää hlbti-vähemmistöjen olemassaoloa ja tuoda esiin se, että Kainuussakin voi asua ja elää sateenkaari-ihmisenä ja -perheenä. Hän nostaa esiin ystäviensä kohtaamia käytännön hankaluuksia: Neuvolassa kahden äidin perheille puhutaan itsepintaisesti isästä ja päiväkodissa lapsi ei ole saanut piirtää äitienpäiväkorttia molemmille äideilleen.

Kajaanissa on toiminut aiemminkin Setan paikallisyhdistys, mutta toiminta hiipui vuosikymmenen vaihteessa, kun suuri osa yhdistyksen aktiiveista muutti pois paikkakunnalta. Nyt perustettava yhdistys käynnistetään kokonaan uudelta pohjalta.

Kainuun ensimmäinen pride

Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa myös maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Kajaanissa perjantaina 8. heinäkuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui lähes 200 ihmistä. Kulkuetta Kajaanissa ei tänä vuonna järjestetty, vaan sen sijaan piknik ja torijuhla. Pride-tapahtuman sivuilla kerrotaan, että tapahtumalle toivotaan jatkoa tulevaisuudessakin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy