ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kajaaniin perusteilla paikallinen Seta

Sami Mollgren • 02.08.2016 09:52 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Virinneen aktiivisuuden myötä on perusteilla myös Setan paikallisyhdistys.
Kainuuta palvelemaan on perusteilla uusi Setan paikallisyhdistys, kertoo Kainuun Sanomat. Yhdistyksen perustava kokous on määrä pitää maanantaina 15. elokuuta.

Kajaanilainen Minna Parkkinen kertoo Kainuun Sanomille, että kymmenkunta ihmistä on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan.

Yhdistyksen perustamisen taustalla on halu arkipäiväistää hlbti-vähemmistöjen olemassaoloa ja tuoda esiin se, että Kainuussakin voi asua ja elää sateenkaari-ihmisenä ja -perheenä. Hän nostaa esiin ystäviensä kohtaamia käytännön hankaluuksia: Neuvolassa kahden äidin perheille puhutaan itsepintaisesti isästä ja päiväkodissa lapsi ei ole saanut piirtää äitienpäiväkorttia molemmille äideilleen.

Kajaanissa on toiminut aiemminkin Setan paikallisyhdistys, mutta toiminta hiipui vuosikymmenen vaihteessa, kun suuri osa yhdistyksen aktiiveista muutti pois paikkakunnalta. Nyt perustettava yhdistys käynnistetään kokonaan uudelta pohjalta.

Kainuun ensimmäinen pride

Kajaanissa järjestettiin heinäkuussa myös maakunnan ensimmäinen pride-tapahtuma. Kajaanissa perjantaina 8. heinäkuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui lähes 200 ihmistä. Kulkuetta Kajaanissa ei tänä vuonna järjestetty, vaan sen sijaan piknik ja torijuhla. Pride-tapahtuman sivuilla kerrotaan, että tapahtumalle toivotaan jatkoa tulevaisuudessakin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy