ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kaasuisku keskustelutilaisuuteen Oulussa

Sami Mollgren • 19.07.2012 21:28 • päivitetty: 20.07.2012 00:05 • 32 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Oulussa järjestettävän North Pride -tapahtuman yhteydessä järjestettyyn keskustelutilaisuuteen on tehty isku kaasusumutteella. Iskun uhriksi joutui tilaisuudessa yhtenä puhujana ollut vasemmistopoliitikko.

Miespuolinen hyökkääjä suihkutti sumuttimella vasemmistopoliitikko Dan Koivulaaksoa silmille. Koivulaakso kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Tekijän motiiveista ei ole toistaiseksi tietoa. Ei tiedetä, oliko isku suunnattu pride-tapahtumaa, seksuaalivähemmistöjä, kyseistä keskustelutilaisuutta vai juuri uhriksi joutunutta poliitikkoa kohtaan. Pakoon juossutta tekijää ei toistaiseksi ole saatu kiinni. Poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä ja toivoo vinkkejä puhelinnumeroon 0718765844. Tekijän tuntomerkit: ikä noin 25 vuotta, pituus 180-185 cm, lyhyet siistit hiukset, siisti yleisolemus, beiget housut ja punainen t-paita. Tekijästä on valvontakameran kuvia.

Isku tehtiin seitsemältä alkaneessa seminaari- ja keskustelutilaisuudessa "Homo-, bi- ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka" juuri ennen sen alkua. Yleisöä oli muutamia kymmeniä ihmisiä, joista suuri osa myös altistui jollain tavoin kaasulle. Oulun keskustassa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa järjestetty tilaisuus pidettiin iskusta huolimatta, mutta saman rakennuksen toisissa tiloissa.

Tilaisuudessa paikalla ollut North Pride -toimikunnan puheenjohtaja Tuomo Jaakkonen kertoo ranneliike.netille, että kaikki tapahtui nopeasti. Tapaus ei sattunut varsinaisessa keskustelutilassa, vaan sen eteisessä. Uhriksi joutunut oli Jaakkosen mukaan ilmeisesti mennyt tervehtimään sisääntullutta, mahdollisesti erikoisesti käyttäytynyttä henkilöä, jolloin tämä oli kaasuttanut uhria silmille ja välittömästi tämän jälkeen poistunut. Varsinaisia silminnäkijöitä ei Jaakkosen mukaan ole muita kuin itse uhri.

Jaakkosen mukaan pride-tapahtuman järjestäjä ottaa tapahtuneen täydellä vakavuudella. Poliisin kanssa tehdän yhteistyötä ja poliisi on tietoinen kaikista järjestettävistä tilaisuuksista ja niiden oletetuista kävijämääristä. Turvallisuushenkilömäärä on mitoitettu asianmukaisesti. Turvallisuustaso katsotaan poliisin kanssa kuitenkin huomenna uudestaan.

Tapahtuneesta huolimatta Jaakkonen on pride-tapahtuman suhteen positiivisella mielellä. Hän kertoo tapahtuman lähteneen hyvin käyntiin. Rotuaarilla pidetyissä avajaisissa oli paljon ihmisiä katsomassa. Myös elävä kirjasto oli mukava sekä osallistujille että vähemmistökirjojen lainaajille. Illalla kymmenen aikaan meneillään oli Rauhalassa meneillään Stand Up -torstai ja sen perään käynnistymässä torstaidisko.

Perjantaina on luvassa keskustelupaneeli "Seksuaalivähemmistöt mediassa", nuorten bileet ja aikuisten bileet Kuusisaaressa. Jaakkonen uskoo, että tämän päivän tapahtumien jälkeen poliisi partioi aktiivimmin perjantain seminaaripaikkaa.

- Kyllä mä uskon, että nuo kaikki menee tosi kivasti ja ei ole kenelläkään mikään pelokas fiilis tai mitenkään. Vähän ihmetystä ja hämmästynyt olotila on lähinnä, että tämmöstäkin, mutta en ole kyllä kenenkään [huomannut] olevan erityisesti järkytyksen tilassa tästä kuitenkaan. Lähinnä, että kaikenlaisia yksittäisiä hörhöjä sitä onkin, summaa Jaakkonen ihmisten tuntemuksia.

North Pride -ihmisoikeus ja -kulttuuritapahtuma järjestetään Oulussa 19. - 22.7.2012. Lauantaina järjestetään pride-kulkue.

Kaasuiskun kohteeksi järjestetty seminaaritilaisuus ei ollut osa varsinaista pride-tapahtumaa, vaan sen järjestivät Sosialistinen vaihtoehto / CWI ja Vapaa Vasemmisto & DSL.

Kaasua kasvoilleen saanut entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja kansalaisaktivisti Dan Koivulaakso on toiminut aktiivisesti mm. Gambialaisen "Jawaran" tapauksessa. Nimellä "Jawara" tunnetuksi tullut turvapaikanhakija pakeni vuonna 2009 Venäjän kautta Suomeen, kun hänen suuntautumisensa oli paljastunut.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kaleva-lehden uutista seuranneessa lukijakeskustelussa kaasuiskua pidetään raukkamaisena tekona. Ihmiset ovat selvästi järkyttyneitä tapahtuneesta. Mukana on myös kehotuksia lauantain pride-marssiin osallistumisesta.

Joku ehti keskusteluun mukaan kommentilla, että miksi homojen pitää olla aina näkyvillä ja kuuluvilla. Kirjoittaja sai tiukkaa palautetta myös heteroilta.

Yleisesti varsin asiallisia ja perusteltuja kannanottoja. Keskustelulista on moderoitu.
  JuhaniV • 20.07.2012 06:16
Oulu taitaa olla ilmastoltaan vähän sellaista itäeurooppalaista, kun tuollaista tapahtuu. Hyvin autoritäärisen kasvatuksen saaneet syyllistyvät useimmin tuollaiseen. Entisissä kommunistimaissa hyvä esimerkki. Ihmisille opetettiin vain yhtä oikeaa maailmankatsomusta.
  juuso (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 14:05
Eiköhän Koivusalo saanu sen, mitä se on koko ajan kerjännykin. Jos miettii ton tyypin arvo- ja ajatusmaailmaa ja mielipiteitä. Ja mä en tarkota tässä kohtaa nyt homoutta. Tuskin toi iskukaan siihen liittyy.
  Riquman1990 • 20.07.2012 14:15
Onko Riquman1990:n mielestä ok roiskaista kaasua sellaisen tyypin silmille jonka mielipiteet ja arvot eivät satu miellyttämään? Mitä mieltä olet pari vuoden takaisesta kaasuiskusta Helsingin Prideen? Satuin itse saamaan yhden kaasupanoksen aivan jalkoihini.
  Geschwitz • 20.07.2012 14:44
Tekoon on aivan ilmeisesti kannustanut perussuomalaisten lietsoma muukalais- ja homoviha.
  Tänään (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 14:50
Pride-isku ei kohdistunukaan kehenkään henkilökohtasesti, vaan pelkästään homoihin ryhmänä, se on täysin eri asia. Näinhän se äärivasemmistokin (jota Koivulaakso edustaa) hilluu heittelemässä kaasukranattei niiden niskaan, joiden arvomaailma ei satu miellyttään. Eli äärivasemmisto saa heitellä kaasupommei, äärioikeisto ei?

Kommenttia muokattu: 20.07.2012 klo 15:04
  Riquman1990 • 20.07.2012 15:02
Jäin jälleen kovasti kaipaamaan tarkennusta nimimerkin Riquman1990 heittoon, jonka mukaan "se äärivasemmistokin (jota Koivulaakso edustaa) hilluu heittelemässä kaasukranaattei".
Milloin, missä ja mikä Dan Koivulaakson edustama ryhmä?

Vai oliko tämä taas sitä kuuluisaa perussuomalaista huumoria, jolla pyritään muka oikeuttamaan omat hillumiset esittämällä löysiä heittoja muista? Siis jokin jossakin joskus (oletettavasti) tapahtunut väkivalta oikeuttaa ilman muuta väkivallan käytön ketä tahansa vastaan?
  Public eye • 20.07.2012 15:31
Hävettää taas näinä päivinä olla homo. Kaikki meidät tungetaan mediassa äärivasemmistolaiseen laatikkoon jonkun priden perusteella. Ihmiset esittävät keskustelupalstoilla henkeviä mielipiteitään siitä, kuinka järkyttäviä tällaiset iskut ovat. Sama itkuvirsi kaikuu kautta avaruuksien kuin Helsingin kaasuprideiskun yhteydessä, kun Irja-Yrjänän ja Marja-Jarmatan Jami-Jetteriltä oli vaunuissa tullut kaasun ansiosta poskelle yksi kyynel. Kaasuiskut ovat totaalisen tuomittavia, ainakin jos niitä järjestävät homovihamieliset tahot.

Pyyntöni medialle:

1) Älkää valehdelko että keskustelutilaisuus oli osa pridea. Se ei ollut sitä, vaan äärivasemmiston järjestämä muka-osa-pridea-tilaisuus.
2) Älkää julkaisko kommentteja, joissa sanotaan että kaasuisku oli kamala asia. Kyseinen fakta on kai aika fucking big surprise, joten sitä pitää toistaa satoja kertoja? Jos julkaisette tällaisia kommentteja, kannattaisi varmaan myös uutisoida joka toinen päivä että sota on ikävä asia.
3) Älkää yleistäkö yhden järjestön aktiviteetteja kaikkia homoja edustaviksi. Kaikki romanit eivät ole varkaita eivätkä kaikki suomalaiset sauno.
  Blueriver • 20.07.2012 16:02
Kaasusumutinhyökkäyksen uhri, kansalaisaktiivi Dan Koivulaakso on sitä mieltä, että hyökkääjä oli liikkeellä vain hänen takiaan ja poliittisistä syistä.
Dan Koivulaakso kertoo kirjoittavansa kirjaa Suomen äärioikeistosta, ja siksi ääriryhmät ovat kiinnittäneet häneen huomiota verkkosivuilla.

yle.fi
  Havainnoija • 20.07.2012 16:08
Pupparille vastaus kysymykseen löytyy tästä videosta: www.youtube.com

"Kaasuiskut ovat totaalisen tuomittavia, ainakin jos niitä järjestävät homovihamieliset tahot."

Samaa mieltä, JOS niitä järjestää nimen omaan homovihamieliset tahot. Tässä tapausessa kyseinen isku oli suunnattu äärivasemmistoo ja sen äänitorvee Dan Koivulaaksoo vastaan.
  Riquman1990 • 20.07.2012 16:41
Mitä tapahtui Blueriverin vaalimalle rajoittamattomalle sananvapaudelle? Jos Blueriver ja Riquman saavat julkaista itseinhoa tihkuvia, katkeria ja provosointuneita kommenttejaan siitä, kuinka heidän mielestään homoista ja heidän oikeista puolustajistaan saa sanoa, puhua ja kohdella ihan miten vain, kai eri mieltä olevilla tulisi heidän logiikkansa mukaan olla oikeus puolustautua ja kritisoida takaisin. Blueriverillä taitaa itse olla vaikea hyväksyä eri mielipiteitä. Onpas taas ironista mutta täytyy sanoa ettei lainkaan yllättävää.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 16:41
Oulun tilaisuudessahan oli tarkoitus käsitellä äärioikeiston vähemmistöihin kohdistuvaa uhkaa, joka on johtanut väkivaltaan niin maahanmuuttajia kuin homojakin kohtaan eri puolilla Eurooppaa.

Äärioikeistolaiset ryhmittymät, joista jotkin kutsuvat itseään populistisiksi, levittävät Suomessakin päivittäin muukalais- ja homovihaa. Minun on vaikea ymmärtää, mistä sellainen viha kanssaihmisiä kohtaan tulee.
  Normaali suomalainen (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 16:45
Eli "äärivasemmistoo" sopii sinun mielestäsi kaasuttaa. Sillä lailla.

(Olen varmaan lukenut uutisia kovin valikoiden kun en vasemmiston taholta ole huomannut heiteltävän "kaasukranattei" tai "kaasupommei".)
  Rokkihomo • 20.07.2012 17:18
Kuulisin mielelläni missä äärivasemmisto on heitellyt kaasukranaatteja ja minne. Dan K. sen paremmin kuin Vasemmistoliittokaan ei edusta äärivasemmistoa, joten olisi hyvä saada tällekin leimalle perusteluja. Dan on hyvin tiukasti HBTQ-väen oikeuksien takana, joten näkisin kyllä kaasuiskun kohdistuvan myös kansalaisoikeustaisteluun, erityisesti HBTQ-oikeuksiin ylipäänsä.
  Geschwitz • 20.07.2012 17:23
Kattoks kukaan teistä "sankareista" kattoon mun linkittämän videon?

omakaupunki.hs.fi

"Tässä ei ole takana mitään järjestöä, se on toissijaista. Me haluamme osoittaa, että 99 prosenttia suomalaisista vastustaa rasismia eikä halua väkivaltaa kaduille", sanoi Dan Koivulaakso."

Oliks myös Smash Asem 2006 sitä vasemmiston väkivallattomuutta? Vai oliks sekin"äärioikeiston" järjestämä mellakka?

www.youtube.com

P.s. Ja löytyhän se nykynen kulttuuriministeri Arhinmäkikin sieltä. Onks toi nyt sitten ministerin (tai kansanedustajan) arvolle sopivaa käytöstä?

Kommenttia muokattu: 20.07.2012 klo 17:44

Kommenttia muokattu: 20.07.2012 klo 17:47

Kommenttia muokattu: 20.07.2012 klo 17:56

Kommenttia muokattu: 20.07.2012 klo 17:58
  Riquman1990 • 20.07.2012 17:41
Kaasuiskut ja muu väkivallan käyttö omien yhteiskunnallisten näkemysten edistäjänä eivät ole poliittista keskustelua. Tai muutakaan keskustelua. Sellaista toimintaa ei voi perustella tai hyväksyä mitenkään, kenenkään tekemänä eikä ketään kohtaan.

***

Vaikka voi tuntua houkuttelevalta liittää perussuomalainen katsanto tähän, niin suosittelisin kyllä miettimään toisen kerran, ennen kuin alkaa sellaisia koplailuja tehdä. En oikein näe syy-seuraussuhdetta. En erityisesti arvosta myöskään erityisesti vasemman laidan hellimää retoriikkaa, jossa kaikki kielteinen yhteiskunnan kuohunta pyritään asemoimaan oikealle. Näinhän asiaa ei voi nähdä, ellei erityisesti halua. Suoraan sanoen, henkilökohtaisesti juuri tuollaisen retoriikan käyttäminen on saanut minut huolehtimaan entistä reilummasta henkilökohtaisesta hajuraosta sinne, missä tiettyä poliittisen kartan arvottamista esiintyy. Vaikka muuten voin allekirjoittaakin käsityksiä esimerkiksi glbti-oikeuksien merkittävyydestä.
  smo • 20.07.2012 17:47
www.aamulehti.fi

Tässä esim. äärivassarit hyökkäs melkosella ylivoimalla (3500 vs. 700) äärioikeistoo vastaan:

"Mellakoijat heittivät poliisien päälle kiviä, pulloja ja räjähteitä. Lisäksi he sytyttivät tuleen kaksi henkilöautoa ja poliisin partioauton. Liekkejä yritettiin taltuttaa vesitykeillä."
  Riquman1990 • 20.07.2012 17:50
Koivulaakso kertoo, että Oulun isku on osa äärioikeiston väkivallan jatkumoa, johon kuuluvat mm. uusnatsien hyökkäys rasismin ja viharikosten vastaiseen kulkueeseen Helsingissä
fifi.voima.fi

vuoden 2010 Pride-kaasuisku Helsingissä ja Oulun ylioppilaskunnan tiloihin homofobisin viestein tehty polttopulloisku
yle.fi

Artikkelissa kerrotaan myös muista natsimielisten ryhmien tekemisistä viime aikoina.
Koivulaakson, Anderssonin ja Brunilan äärioikeistoa käsittelevä teos ilmestyy lokakuussa.

www.kansanuutiset.fi
  Tänään (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 17:51
Kyllähän äärioikeistolaisia lieveilmiöitä pitää saada kutsua oikeistolaisiksi lieveilmiöksi koska nämä ihmiset ovat ylpeitä omasta aatemaailmastaan ja oikeistolaisuudestaan. En ymmärrä miksi näitä tekoja pitäisi ajatella poliittisesti neutraaleina tekoina kun ne kerran eivät sitä ole. Sehän olisi mitä kamalinta oikeistolaisten hyysäämistä.
  Massa • 20.07.2012 18:04
Paitsi, et nää tyypit ei oo niinkään "oikeistolaisii", vaan pikemminkin vasemmistolaisii (vrt. kansallissosialistit, jotka tappo miljoonii juutalaisii, homoi ja muita toisinajattelijoita tai kommunistit, jotka tappo kymmenii miljoonii toisinajattelijoita). Äärivasemmistolaisilla tuntuu olevan kaks haaraa, jotka tappelee keskenään: maahanmuutto- ja homomyönteinen ja maahanmuutto- ja homokielteinen.

Naurettavaa kytkee Persut jollain tavalla mukaan äärivasemmiston hillumiseen, koska mä en oo koskaan nähny yhdenkään Persukansanedustajan hilluvan missään mellakoissa. Vasemmiston kyllä senkin edestä...
  Riquman1990 • 20.07.2012 18:17
Jos nostettaisiin katseemme niistä omista napamälleistämme tuonne eurooppalaisille tasoille, niin tajuttaisiin että äärivasemmisto on huomattavasti väkivaltaisempaa kuin äärioikeisto. HGLBTQLGBLTIGBLG-liike ja siihen yhtyneet homot sympatiseeraavat äärivasemmistoa kuin kirkko NSDAP:ta natsi-Saksassa, koska se tuo sille etuja, mutta minusta moista toimintaa olisi syytä välttää.
  Blueriver • 20.07.2012 19:18
Minä en näe näiden "äärioikealle" asemoitujen ryhmittymien pyrkimyksissä mitään erikoisen oikeistolaisia piirteitä. Kaikenlaisia kielteisiä ilmiöitä kylläkin. En myöskään löydä syitä yhdistää niitä ryhmittymiä perussuomalaisiin, joka taas on varsin "keskustalainen" puolue.
  smo • 20.07.2012 20:34
Asialla oli mitä ilmeisimmin Kansallinen Vastarinta -nimellä kulkevan uusnatsijärjstön yksittäisen jäsenen isku. Kyseinen järjestö suunnitteli ja toteutti myös Helsingin Prideille tehdyn iskun. (Aiheesta mm. täällä: kansallinentutkimus.wordpress.com Koska kyseessä on pienehkö järjestö jossa ei ole yli 30 kymmentä aktiivijäsentä maan laajuisesti, ja paikalta oli valvontakamerakuvia, niin tekijä jää melko varmasti kiinni. Paikalla olleet voivat esim. katsoa, löytyykö tekijä tuolta videolta jossa on suurin osa järjestön aktiiveista: (http://www.patriootti.com/?p=4431).

EI SENTTIÄKÄÄN PERIKSI NATSEILLE - NO PASARAN!
  antifasistihenkeenjavereen (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 21:33
Äärioikeiston ja äärivasemmiston väkivalta eivät ole kovin suoraan verrattavissa toisiinsa. Äärioikeiston väkivalta on summittaista ja kohdistuu henkilöihin jotka syystä tai toisesta kuuluvat äärioikeiston vihalistalle - esimerkiksi ei-heteroseksuaalit. Vasemmiston, (tai autonomien, antifasistien ja anarkistien) väkivalta taas on suunnattu natseja vastaan, jotta he eivät saa katuja haltuunsa, eli jotta äärioikeiston väkivalta pysyy tukahdutettuna.

Mutta toki ihmiset saavat omalla mukavuusalueellaan esittää mitä mielipiteitä haluavat ja tuomita antifasistisen väkivallan. Ottakaa kuitenkin huomioon se, että usein antifasistien väkivalta on juuri se este mikä estää natseja saamasta otetta katutilasta. Kun natseilla on kadut hallussaan kuten esim. Unkarissa nyt, ei kukaan ole turvassa - yleensä siinä kohtaa väkivallattomuuden puolesta rummuttaneet ja antifasistisen toiminnan väkivaltaisena tuominneet ihmiset ovat hiljaa ja mahdollisesti tyytyvät asemaansa jos sattuvat omaamaan esim. sellaisen ihonvärin, ettei heidän tarvitse itse pelätä.
  antfa (ei rekisteröitynyt) • 20.07.2012 21:39
Aika ylevät kuvitelmat antifasistilla...
  Huhhuh (ei rekisteröitynyt) • 21.07.2012 08:26
Nimimerkki Riquman1990 ulkoisti vastauksen kysymykseeni johonkin videolinkkiin. Kiitos ei, haluan kuulla vastauksen hänen itsensä esittämänä. Se onnistuu varmasti myös sanallisesti.

smo:lle selvityksenä omasta viittauksestani perussuomalaisiin: en liittänyt perussuomalaisuutta kaasuiskuun vaan nimimerkin Riquman1990 tapaan argumentoida. Kyseinen nimimerkki on myös useassa kohtaa aiemmin asettunut puolustamaan perussuomalaisten jyrkimpiä kannanottoja, joten oletan hänen ajatusmaailmansa olevan hyvin lähellä kyseisen puolueen agendaa. Yllättäen hän puolustaa voimakkaasti myös kaasuiskuja sellaisia ihmisiä kohtaan, joiden ajatukset eivät häntä miellytä. En tiedä, onko se osa perussuomalaista ajatustapaa. Toivottavasti ei.
  Public eye • 21.07.2012 11:08
Niinpä niin, homo ei saa olla perussuomalaisten puolella eikä homo saa äänestää ketään muuta kuin punavihreää äärivasemmistoa, jonka käyttämä väkivalta on pyhää ja hyväksyttävää eikä niin pahaa kuin äärioikeiston, koska se on hyvän asialla olevaa väkivaltaa. Aamen ja halleluja.
  Blueriver • 21.07.2012 12:42
Itse olen homo. Poliittisesti olen vasempaan päin kallellaan. Väkivaltaa en hyväksy, enkä sitä, että väkivaltaa perustellaan väkivallalla. Se ei johda mihinkään. Blueriver, kukaan ei kyseenalaista oikeuttasi kannattaa Perussuomalaisia, vaikka he ovatkin homojen tasavertaisia oikeuksia vastaan. On sinun päätöksesi kannattaa niitä, jotka haluavat kohdella sinua epäreilusti, mutta älä oleta, että muut katsovat sormien läpi kun sinä ja Riquman leikitte mielipideuhreja. Ette voi haukkua meitä toisia pystyyn ja sitten väittää, että vastakritiikki kyseenalaistaisi mielipiteenvapautenne.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 21.07.2012 14:09
Blueriver, miten niin ei saa? Eri mieltä oleminen ja väittely kuuluvat politiikkaan, samoin se että toisten ratkaisuja ja mielipiteitä kritisoidaan. Ja sitähän ranneliikkeen sivuilla koko ajan tehdään, joten missä vika?
  Geschwitz • 21.07.2012 16:24
Demokratiaan, jota kannatan parhaana kaikista huonoista hallinnon vaihtoehdoista, kuuluu ehdottomasti oikeus valita vapaasti puolueensa ja ideologiansa.

Se on vain mielestäni hyvä osata myös perustella tosiasioilla - tai jos valinta perustuu musta tuntuu -periaatteeseen tai vaikkapa jonkun idolin kuulumiseen samaan poppooseen, sekin on täysin sallittua mutta pitäisi kylläkin uskaltaa sanoa suoraan ja kiertelemättä.

Epärehellisestä argumentoinnista ja venkoilusta sekä epämääräisten vihjausten esittämisestä ilman, että uskaltaa seistä niiden takana, en pidä
  Public eye • 21.07.2012 19:50
Kansallinen Vastarinta, jonka jäsenet kävivät viime vuonna Kokoomuksen vaaliehdokkaiden kimppuun Oulun Rotuaarilla ja joista yksi on syytettynä kaasusumutehyökkäyksestä Dan Koivulaaksoa vastaan Oulun Priden yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa, järjesti Tampereen Keskustorilla mielenosoituksen, joka muuttui väkivaltaiseksi:

www.patriootti.com

Aamulehden juttu:

www.aamulehti.fi
  Havainnoija • 22.10.2012 20:33
Kaasuiskusta syytetty ei vaivautunut saapumaan Oulun käräjäoikeuteen:

www.hs.fi
  Havainnoija • 26.11.2013 18:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy