ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Kaarinan kaupunki: Ei katua Tom of Finlandille

Sami Mollgren • 13.10.2017 18:50 UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
Kaarinan kaupunkiin ei ole tulossa Tom of Finlandina tunnetun Touko Laaksosen mukaan nimettyä katua. Asiasta tehtiin päätös Kaarinan kaupunkikehityslautakunnassa. Lautakunnan yhdestätoista jäsenestä kolme kannatti Laaksosen mukaan nimettyä katua.

Asiasta kertoo Yle.

Paraistentien ja Kaarina-talon välinen osuus nykyisestä Lautakunnankadusta nimetään asiasta uutisoineen Ylen mukaan Oskarinkaduksi. Myös Kaarina-talon eteen tuleva aukio nimetään Oskarintoriksi.

Nimien taustalla oleva Oskari Hollmén on kaupungin historiaan vaikuttaneita merkkihenkilöitä. Yle kertoo, että kaupunginarkkitehti ja kaupunkikehityslautakunnan esittelijä Pasi Aromäki arvioi nimikkokadun saattavan toteutua myöhemmin.

Touko Laaksonen (1920-1991) oli syntyjään Kaarinasta. Häntä pidetään paitsi maailman tunnetuimpana kaarinalaisena, myös yhtenä kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy