ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Kaapista tullut NFL-pelaaja ei saanut sopimusta

Sami Mollgren • 31.08.2014 10:46 • 5 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Michael Sam yliopistojoukkueen pelipaidassa (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)
Ensimmäinen Pohjois-Amerikan Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliigaan NFL:ään varattu avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut pelaaja Michael Sam ei saanut sopimusta, kun St. Louis Rams ei valinnut häntä liigaryhmäänsä.

Puolustuksen linjamies Sam ja kolme muuta pelaajaa pudotettiin viimeisinä 53 pelaajan liigajoukkueesta. Putoamisen myötä muut joukkueet voivat tehdä tarjouksen Samille.

Ilta-Sanomien jutussa arvioidaan, että Samin harjoituskauden näyttöjen perusteella hänelle löytyy suurella todennäköisyydellä paikka. Lehdessä arvoidaan myös, että Ramsin puolustuslinja on yksi liigan parhaista, joten Samin jääminen ilman paikkaa oli siitäkin kiinni.

Jos sopimusta jonkun muun seuran kanssa ei kaikesta huolimatta synny, Rams pystyy lisäämään Samin kymmenenen pelaajan harjoituspelaajakokoonpanoonsa. Nämä saavat harjoitella seuran mukana, mutta eivät osallistua peleihin.

Helmikuussa 2014 Sam kertoi olevansa homoseksuaali. Tuolloin hän pelasi Missourin yliopiston joukkueessa. Kaapistatulon yhteydessä monet entiset ja nykyiset NFL-pelaajat ilmaisivat sosiaalisessa mediassa tukensa Samille. Kun Rams valitsi toukokuussa Samin, onnitteli myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama häntä.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Otsikosta vois päätellä, et ton kyseisen jätkän homous ois liittyny jotenkin asiaan.
  Riquman1990 • 01.09.2014 00:59
Riquman taas tapansa mukaan etsimässä väkisin jotain, josta voisi lähteä vääntämään jotain "setahomoista" tai vastaavasta.

Olisiko otsikon pitänyt olla muotoa "Kaapista tullut NFL-pelaaja ei saanut sopimusta, koska ei pelannut tarpeeksi hyvin"? Tuo menisi jo melko kömpelöksi. Nykyisellään otsikko ei anna ymmärtää yhtään mitään ylimääräistä, vaan sellaiset kuvitelmat ovat lukijan päässä. Otsikkoa myöten tämä on hyvä ja neutraalisti kirjoitettu uutinen Ranneliikkeeltä.

Sen sijaan Ilta-Sanomien otsikko "Kaapista tullut jenkkifutaaja ei mahtunut NFL-seuransa kokoonpanoon" vihjaakin sitten jo vähän väärään suuntaan, eikä muutenkaan sovi erityisen hyvin yleiselle uutissivustolle, mutta Ilta-Sanomien taso nyt on yleisestikin huono.

Kommenttia muokattu: 01.09.2014 klo 19:49
  Is • 01.09.2014 19:47
"Riquman taas tapansa mukaan etsimässä väkisin jotain, josta voisi lähteä vääntämään jotain "setahomoista" tai vastaavasta."

Mainitsinks mä jossain Seta-homot? Miks kaapista ulos tuleminen pitää liittää aiheeseen, johon se ei millään tavalla liity?

Kommenttia muokattu: 03.09.2014 klo 02:24
  Riquman1990 • 03.09.2014 02:23
Kaapistatulo liittyy aiheena olevaan henkilöön siten, että hän on jokseenkin ainutlaatuinen tapaus juuri kaapistatulonsa vuoksi. Nimenä hän ei taas sano suomalaisyleisölle juuri mitään, koska edustamansa laji ei Suomessa ole laajalti seurattu, vaikka Amerikassa kyse on isosta lajista. Hlbti-yleisölle saattaa kuitenkin ulostulo olla tuttu tapaus.

Otsikossa ei ole mitään syihin ja seurauksiin viittaavaa.
  smo • 03.09.2014 06:51
Dallas Cowboys on kiinnittänyt Michael Samin harjoituskokoonpanoonsa.
  Public eye • 03.09.2014 18:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy