ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jyväskylän Setan toimiston ikkunat rikottiin

Sami Mollgren • 26.12.2010 14:11 • päivitetty: 26.12.2010 22:18 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä rikottiin Jyväskylän Setan toimiston kaksi ikkunaa. Tuhotyössä käytettiin välineenä harjaa, joka löytyi paikan päältä.

Kukaan ei ollut mennyt sisään tiloihin eikä muita ikkunoita talossa ole rikottu, mutta Jyväskylän Setan toimisto on täynnä lasinsirpaleita.

Poliisi tutkii tapausta.

Kiinteistö, jossa Jyväskylän Setan tilat sijaitsevat, on kaupungin omistuksessa, joten ikkunoiden korjaus menee kaupungin laskuun. "Tämä on todella ikävää. Toivottavasti tekijät saadaan kiinni ja edesvastuuseen teoistaan", Jyväskylän Seta ry:n puheenjohtaja Petri Janhunen sanoo.

Setan tiedote: Seta huolissaan toimintaansa kohdistuvan ilkivallan lisääntymisestä

Seta on huolissaan ilkivallan lisääntymisestä seksuaalista tasavertaisuutta ajavia järjestöjä kohtaan. Tapaninpäivän vastaisena yönä ilkivallan kohteeksi joutui Jyväskylän Setan toimisto. Viimeisen puolen vuoden aikana vastaavaa on tapahtunut myös Helsingissä ja Oulussa. Seta vaatii Jyväskylän Setan toimistoon kohdistuneen ilkivallan selvittämistä ja selkeää tuomitsemista.

"Ennen Helsinki Pride-kulkueeseen viime heinäkuussa kohdistunutta kaasuiskua tällaista ei voinut kuvitellakaan tapahtuvan täällä Suomessa. Tilanne on muuttunut dramaattisesti puolen vuoden aikana. Siksi odotan nyt entistä selkeämpiä kannaottoja mielipidevaikuttajien taholta", Setan puheenjohtaja Outi Hannula sanoo.

Hannula perää malttia tulevana vaalikeväänä: "Kaikkien eduskuntavaaliehdokkaiden on syytä miettiä kahdesti minkälaiseen toimintaan puheillaan kannustaa. Viharikosten tekijöille on lähetettävä selkeä viesti siitä, ettei heidän toimintaansa suvaita eikä ymmärretä. Ilmaisunvapaus ja väkivallaton yhteiskunnallinen toiminta ovat hienoja arvoja ja niitä on syytä puolustaa tiukasti", Hannula vaatii.

Seta on tyytyväinen siihen, ettei ilkivallan kasvu ole latistanut sen jäsenjärjestöjen toimintaa. Yhä useampi suomalainen ilmaisee tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteutumiselle liittymällä Setan jäseneksi tai ottamalla avoimesti kantaa asiaan keskusteluissa. Myös Setan jäsenjärjestöjen toiminta on jatkunut vilkkaana ilkivallasta huolimatta. "Meitä tarvitaan edelleen", Hannula kuvailee tunnelmia.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy