ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jyväskylän evl-seurakunta laajentaa perhekuvaansa

jnsto • 22.08.2014 12:59 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

\\\\
Jyväskylän evl-seurakunta on ensimmäisenä lajissaan yhteistyökumppanina sateenkaaripareille tarkoitetussa parisuhdeviikonlopussa Rikasta minua. Paikallisen Setan puheenjohtaja Petri Janhunen kiittää seurakuntaa avoimuudesta. Hän arvelee Jyväskylän ratkaisun antavan myös pienemmille evl-seurakunnille esikuvan. Myös Jyväskylän Seta on parisuhdeviikonlopun yhteistyöosapuoli.

Seurakunnan ilmaisjakelulehdessä "Henki ja elämä" ilmestyi 21.8 laaja reportaasi sateenkaariperheestä. Otsikolla "Lapsiperheen arkea kaikilla mausteilla" lehden toimittaja Petri Kananen kertoi Heli ja Eeva Hännisen sekä nyt kolme ja puolivuotiaan Vuokon elämästä. Heli ja Eeva olivat tavanneet junassa palatessaan Helsingin Pridestä 2006.

Jyväskylän seurakuntalehdelle "Henki ja elämä" laaja reportaasi rekisteriöidyssä parisuhteessa elävästä ja uutta avioliittolakia odottavasta pariskunnasta on uusi avaus. Lehti on edustanut paljolti perinteistä seurakuntajournalismia, jossa esimerkiksi aktiivisen tasa-arvokeskustelun osuus on ollut vaatimaton. Seurakuntalehden reportaasi aiheuttaa otoksuttavasti keskustelua. Jyväskylän seurakunnan ja sen alueseurakuntien toiminnassa vanhoillisten järjestöjen näkyvyys ei ole ollut vähäinen. "Henki ja elämä" -lehti tuotetaan seurakunnan omana työnä ja henkilökunta on suoraan seurakunnan palveluksessa.

Puheenjohtaja Janhunen Jyväskylän Setasta sanoo "kiittävänsä ja kumartavansa" ja olevansa äärettömän ylpeä seurakunnan osallistumisesta parisuhdetyöhön.

Rikasta minua -parisuhdeviikonloppu järjestetään Sarpatin leirikeskuksessa Tikkakoskella 12-14.9.14 Tarkemmin parisuhdekeskus.fi

Perheen esittely on näyttävästi keskiaukeamalla. Alajutun otsikossa kerrotaan Jyväskylän auraavan tietä muille seurakunnille. Perhetyöntekijä Anne Savolin kertoo työssään kohtaavasa myös homopareja.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mutta onkos "jumalansa lapsilla" vieläkään Äiti-Jumalaa?
  human • 22.08.2014 20:12
Kun näin, että tälle tekstille on jo yksi kommentti, niin arvasin keneltä se on...
human: on.
  martin • 24.08.2014 19:25
Enpäs olisikaan arvannut, mutta hyvä jos raamattu-uskomus on kyennyt tervehenkistymään, eli kasvamaan siitä pelkästä isä/herrasta satuilusta.
  human • 25.08.2014 01:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy