ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Jyväskylän Energian vihreän sähkönsä mainoksessa Instagramissa miespari

Sami Mollgren • 02.09.2017 09:20 UUTISET: YLEISET • KOTIMAA

Miespari Jyväskylän Energian mainoksessa (kuvakaappaus)
Jyväskylän Energian mainoksessa Instagramissa nähdään miespari. Sängyllä makoilevat miehet katsovat toisiaan silmiin, käsi kädessä. Mainoksen otsikkona on "Sähköä ilmassa!" ja mukana on viesti kilpailusta sekä maininta sähköyhtiön tarjoamasta energiatuotteesta.

Kuva-aihe ei kuitenkaan ole esillä varsinaisella linkin takana olevalla sivustolla.

Suomessa samaa sukupuolta olevien parien tai yleisemmin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin liittyvän aihepiirin näkyminen mainonnassa ei ole toistaiseksi ollut kovin yleistä. Asiaa käsittelevissä huomioissa on todettu, että moni yritys pelkää kielteisiä reaktioita hlbti-vähemmistöihin kielteisesti suhtautuvien taholta.

Mainonnassa harvakseltaan esiintyneet homoseksuaaliset henkilöt olivat aiemmin usein hahmoina, jotka liittyivät jollain tavalla epäonnistumiseen. Sittemmin seksuaalivähemmistöä edustavat hahmot muuttuivat itsetietoisemmiksi ja aiheen käsittely muuttui myönteisemmäksi.

Myös hlbti-vähemmistöjen piiristä on toisinaan kritisoitu hlbti-aihepiirin esilläoloa mainonnassa esimerkiksi esineellistävänä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy