ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jyväskylä siirsi homokommenteilla kohauttaneen poliitikon pois nuorisotyöstä

Sami Mollgren • 31.01.2015 08:29 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Juhani Starczewski on siirretty Jyväskylässä pois nuorisonohjaajan tehtävistä.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan päätöksen tehnyt Jyväskylän nuorisojohtaja Antti Kolu kertoo syyksi Starczewskin esittämät näkemykset ja lausunnot sukupuolisten vähemmistöjen asemasta Suomessa.

Kolu kertoo lehdelle, että nuorisotyössä ihmisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti sosiaalisesta, uskonnollisesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Hänen mukaansa Starczewskin "toimenkuvaa Jyväskylän kaupungilla ollaan päivittämässä".

Myös Jyväskylän kaupunginvaltuustossa istuva Starczewski kasoo homoseksuaalisuuden olevan syntiä. Tammikuussa hän kertoi pitävänsä mahdollisena, että eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman homomyönteinen toiminta on voinut johtaa hänen vaimonsa sairastumiseen ja kuolemaan "Jumalan kostona".

Kristillisdemokraatit päätyivät nopeasti erottamaan Starczewskin jäsenyydestään. Sen jälkeen Starczewski perusti uuden puolueen.

Keskisuomalainen kertoo Starczewskin olleen Jyväskylän kaupungin palveluksessa pitkään, aiemmin lastentarhanopettajana ja viimeksi nuorisonohjaajana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uutisen henkilö nousi näkemyksineen julkisuuteen jo aikaa sitten, mm silloin paikallismediassa paljon näkyvyyttä saaneella kampanjalla saada raamattuja uuden hotellin huoneisiin Jyväskylässä. Kaupungin hallinnossa sopivuutta lapsi- ja nuorisotyöhön ei kuitenkaan kyseenalaistettu. Nyt tehtyä päätöstä taustoittaa se, että kaupungin ylin johto vaihtui vuoden 2015 alusta. Kokoomuslaisen tilalle kaupungin johtoon valittiin demari.
  jnsto • 01.02.2015 09:35
Voihan kaikenlaisia yhteyksiä nähdä. Minusta kampanjoiminen Raamattujen saamiseksi hotellihuoneisiin ei kuitenkaan sinänsä ole syy kyseenalaistaa henkilön tekemisiä yleisesti. Sen sijaan tällaiset kansanryhmään kohdistuvat avautumiset ovat.
  smo • 01.02.2015 11:28
Nyt kun asia on esillä, kiinnostaisi tietää millaisessa suhteessa Starczewski on Jyväskylän Katulähetys ry:n toimintaan.
Jyväskylän Katulähetys ry:llä on valtakunnallisesti ajateltuna Jyväskylässä laajaa toimintaa päihdeongelmaisten tukiasumisessa ja kuntoutuksessa.
Kyseisessä yhdistyksessä työntekijänä olin pari vuotta sitten sairaanhoitajan insesti-koulutuksessa, jossa kyseinen kouluttaja pyysi osallistujia rukoilemaan homojen parantumisen puolesta Aslan-oppien mukaisesti, myös oli työntekijäpalaverissa esiintymässä herra Chamber, joka oli parantunut homoudestaan aslan-oppien kautta. Mitään jälkipyykkiä epäasiallisesta koulutuksesta ei ollut jälkikäteen eikä mitään tällaisia oppeja mitenkään korjattu tai kritisoitu.Kyseinen Starczewski lähetti työpostiini jatkuvasti omia mielipiteitään, eikä niitä koskaan työyhteisössä kyseenalaistettu ammatillisesti.
  Ammattietiikka (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2015 20:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy