ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Juurespihvit

Peit • 15.04.2002 13:00 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT
(vegaani-kelpoisia, johtuen allekirjoittaneen ruokatottumuksista)

1 lanttu
2 porkkanaa
1/2 selleri
1 palsternakka
2-3 perunaa (riippuen koosta)
1 paprika
2 sipulia
valkosipulia
3-6 rkl grahamjauhoja
1 purkki soijakermaa (Esim. Alpro Soja Cuisine)
Yrttisuolaa, maustepippuria, basilikaa

Raasta lanttu, porkkanat, selleri, palsternakka, perunat ja paprika ja tunge ne isoon kippoon. Leikkaa sipuli aivan pieneksi. Maun mukaan valkosipulia niin pienenä kuin mahdollista. Heivaa kaikki siihen isoon kippoon, missä raasteet jo ovat. Tässä vaiheessa kannattanee ottaa pienempi kippo, mihin tehdä osa kerrallaan, sillä tuollaisen raastemäärän käsittely on hieman hankalaa.

Ota siis kolmasosa tästä "taikinasta" pienempään kippoon, heitä kolmasosa soijakermasta joukkoon ja laita 1-2 rkl grahamjauhoja mukaan. Heitä mausteita maun mukaan, kuitenkin tässä kannattaa laittaa mieluiten enemmän kuin vähemmän, sillä mauttomat pihvit ovat ällöjä. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita pannu lämpiämään. Mikäli käytät "non-stick" -pannua, ei rasvaa tarvitse paistamiseen sillä soijakerma riittää mainiosti. Mikäli taas on valurautapannu, on se pakko rasvata ennen paistoa, aina.

Paista muutama minuutti molemminpuolin ja jatka tätä kunnes taikina loppuu.

Tarjoiluehdotuksena on höyrytettyä ruusukaalia, keitettyä perunaa sekä näitä pihvejä, lisäksi voit tehdä soijamaidolla jonkin kastikkeen mikäli haluat, se ei kuitenkaan ole välttämätön.


Katso myös nämä
 
 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy