• Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • Jari Vanha-Eskola

Tiistaiksi luvattu varmistus viiden kilometrin juoksun (su 26.7.) tuloksista saatiinkin jo aikaisin maanantaina. Järjestäjillä oli suomalaisille mieluista kerrottavaa, kun joukkue jännitti, millainen mitali HOTin juoksijan Joken kaulaan ripustettaisiin. Palkintokaappiin tuli taas yksi kultainen mitali, tällä kertaa ajalla 19.23. Kuvassa Jokke kisojen avajaisissa.

Saapa nähdä, montako mitalia mies ehtii kisoista vielä haalia. Joken urakka jatkuu yleisurheilukentällä keskiviikkona, jolloin hän juoksee 800 metriä. Ja jo torstaina hänen matkanaan on 1 500 metriä. Eikä urakka lopu siihenkään. Tänään Jokke päätti liittyä lauantaina pidettävään joukkuetriathloniin. Siinä matkana on 1/10 täydestä triathlonista, jolloin hänen juoksumatkakseen tulee neljä kilometriä. Urakan aloittaa perinteen mukaan uinti, jonka vetää Juho, jota seuraa pyöräily, jonka hoitaa Jari.

Yksilötriathlonissa Suomesta on mukana HOTin Raimo. Kisa käydään niin ikään lauantaina.

Eilen koettiin myös mitalihuuman keskellä dramatiikkaa, kun maantiepyöräilyä 40 km johtaneen Jarin pyörästä putosi ketju. Kärjen kiinni saaminen yksin tuulta vastaan oli mahdoton, eikä hyvästä sijoituksesta ollut enää toivoa, joten Jari keskeytti kisan. ”Kisasta jäi siltä ajalta, kun olin mukana, hyvä fiilis, joten huomenna uudelleen ja paremmin”, Jari kommentoi. Tiistaina ajetaan 20,5 km aika-ajot.