ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Juhani Tammisen MTV:lla hyllytetty asu Tom of Finland -kuosinen?

Sami Mollgren • 15.05.2015 12:56 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Finlayson myy pyyhkeiden ja muiden tekstiilituotteiden lisäksi Tom of Finland -kuosia metritavarana.
Iltalehti kertoo, että MTV:n kiekkokommentaattori Juhani "Tami" Tammisen oli tarkoitus esiintyä "veret seisauttavassa" asussa tiistain Suomi-Venäjä -ottelun yhteydessä, mutta asuvalinta ei kelvannutkaan tv-kanavalle.

Ranneliike.netin saaman tiedon mukaan Tammiselle tarkoitetussa asussa olisi käytetty Finlaysonin metritavarana myymää Tom of Finland -kuosista kangasta.

Tammisen pukusuunnittelijana toimiva Jemina Hanhijärvi sanoo Iltalehdelle, että puku hyllytettiin ilmeisesti paidan vuoksi. Hän sanoo, ettei siinä kuitenkaan olisi loukattu ketään tiettyä henkilöä, eikä "siinä mitään Putinin kuvia ollut". Hanhijärvi kertoo pettyneensä asun hyllyttämisestä. Hän arvioi Iltalehdelle, että asu "ilmeisesti hyllytettiin poliittisista syistä".

Finlayson lanseerasi syksyllä 2014 yhteistyössä Tom of Finland -säätiön kanssa taiteilija Touko Laaksosen (1920–1991) teoksiin pohjautuvan tekstiilimalliston. Mallisto tuli kansainvälisesti myyntiin Euroopassa, USA:ssa ja Australiassa. Laaksonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaistaiteilijoista. Aiemmin syksyllä 2014 Suomen posti julkaisi Touko Laaksosen kunniaksi Tom of Finland -postimerkkejä, jotka herättivät laajaa kiinnostusta myös kansainvälisesti.

Jääkiekkovaikuttaja Tami Tamminen puolestaan herätti syksyllä 2014 kohua väittämällä jääkiekkoaiheisessa paneelikeskustelussa, ettei jääkiekkoliigassa pelaa yhtään homoseksuaalia pelaajaa ja toteamalla, että lajin parissa "ei pikku hiirulaisiin törmää".

Tamminen on totuttu näkemään julkisuudessa persoonallisesti pukeutuneena.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Näiden kisojen moderni henki oli tuulahdus ajalta, jolloin Saksoja oli kaksi ja Neuvostoliittoja yksi. Sitä ei voi enää laittaa retroilun piikkiin, vaan joko rima oli laitettu tosi alas tai sitten kykyjen rajat tuli äkkia vastaan. Jos vaatesensuuri pitää paikkansa, niin olen todella pettynyt tv-kanavan tapaan aliarvioida katsojat tai muuten vaan reagoida noin. Kiekkoväen 1980-luvun kalenteri ehkä jaettu jo telkkariinkin?

Näiden kisojen medianäkyvyys ja kohut ovat sinivalkoiselta kannalta tämän vuosituhannen pikkusieluisimmat ja ilkeimmät. Harva urheilulaji haluaa antaa tuollaisia mielikuvia itsestään. En parhaalla tahdollakaan tajua, että miksi näin tehtiin.
  Ossi Halme • 15.05.2015 15:51
Olikohan se niin, että Sanoma Media (mm. Nelonen, Iltasanomat, Vauva.fi jne.) sensuroi kaiken aiheeseen liittyvän negatiivisen keskustelun, kun taas Alma Media ja MTV (mm. Iltalehti) eivät? Näin ajatellen MTV teki Tammisen kohdalla johannakorhoset.

Jääkiekko voisi jatkossakin siirtyä Neloselta maikkarille, ei tekisi mieli maksaa sinne mitään.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2015 17:19
Koska Tammisen asu ei olisi "veret seisauttava"?
  SaintJudy • 15.05.2015 18:57
Oishan tuolla jäällä etenkin venäläiset voineet kampanjoida tärkeän asian puolestakin, asuvalinnoillaan

www.bugaga.ru

Juurihan on uutisoitu että Venäjällä hiv-positiivisten määrä on kasvanut vajaassa kymmenessä vuodessa 125 000:sta 1,2 miljoonaan, uskonnollis-vanhoillisen opetuksen (turvaseksistä ja huumepiikitysten vaaroista ei kerrota kouluissa) ja valtiollisen piittaamattomuuden vuoksi.
  human • 15.05.2015 23:30
Minusta Juhani Tamminen homoja näykkivine tokaisuineen on tyystin väärä mies esiintymään Tom of Finland-kuosissa. Olisi loukkaus Touko Laaksosta kohtaan.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2015 23:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy