ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Joy Melbourne - Homot radioaalloilla ja netissä

Sami Mollgren • 13.01.2011 06:15 RADIO
Australian Melbournessa toimiva JOY 94.9 on yksi maailman harvoista sateenkaarikansan radioasemista, jotka lähettävät ohjelmaansa ympäri vuorokauden netin lisäksi myös radioaalloilla. Suurin osa glbti-ihmisille suunnatuista radioista toimii netissä.

JOY Melbourne aloitti toimintansa maailman AIDS-päivänä, 1. joulukuuta 1993. Alkuun aseman toimiluvat olivat tilapäisiä ja joidenkin muiden toimijoiden kanssa jaettuja. Muita silloisen taajuden 90,7 MHz käyttäjiä olivat muslimien radio ja aboriginaalien radio, joten toiminta oli senkin vuoksi epäsäännöllistä.

Vuonna 2001 JOY sai pysyvän toimiluvan ja seuraavana vuonna se alkoi lähettää ohjelmiaan taajuudella 94,9 MHz, ympärivuorokautisesti. Luvan saamiseksi järjestettiin kampanja, jolla viranomaisille pyrittiin todistamaan, että yhteisö tarvitsee radioaseman. Vuonna 2006 viranomaiset uusivat toimiluvan.

Nykyisin ohjelmatarjonta on hyvin laaja; tarjolla on eri ohjelmissa niin tanssimusiikkia kuin vakavaa keskusteluakin - ja paljon siltä väliltä.

Lähetykset on kuultavissa maailmanlaajuisesti myös Internetin välityksellä. Viime vuosina nettipalveluun on panostettu muutenkin.

JOY on kasvanut toimintansa aikana merkittäväksi toimijaksi Australian sateenkaariyhteisöissä. JOY-radioaseman toiminta perustuu vapaaehtoistyölle ja se määrittelee tehtäväkseen tarjota kanavan lebso- ja homoyhteisöille, mahdollistaa ilmaisuvapautta, murtaa eristäytyneisyyttä ja tuoda esiin glbti-väestön kulttuurisaavutuksia ja pride-henkeä.

Toiminta rahoitetaan sponsorivaroin.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy