ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Journalisti-lehti: Homot ja lesbot hämmentävät

vaeltaja2006 • 09.04.2010 23:00 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Journalisti-lehti kyselee tänään tutkija Anna Moringilta, miten seksuaalivähemmistöt näkyvät mediassa. Moring sanoo, että tilaa tuntuu järjestyvän. Painotukset vaihtelevat. Adoptiokeskustelun aikana kaikissa naistenlehdissä oli juttua naisparin ydinperheestä, jossa on lapsi. Kaikissa naistenlehtien jutuissa homot ja lesbot ovat homoja ja lesboja eivätkä asiantuntijoina tai suunnittelijoina. Hjalliksesta kerrotaan aina myös parisuhdeasioita. Jari Sillanpäästä ei kerrota.

Missä yhteyksissä seksuaalivähemmistöt saavat näkyvyyttä? Moring vastaa, että on yksittäisiä henkilöitä, jotka kertovat homoudestaan. Sitten on syrjintätapauksia, kuten Marja-Sisko ja Johanna Korhonen. Sitten on kirkon sisäiset väännöt ja lainsäädännön muutokset, esim. adoptio ja sukupuolineutraali avioliitto. Näkökulma on heteroenemmistön näkökulma.

Miten viestimet suoriutuvat asian käsittelystä? Hyvin. Homoseksuaalisuus ei enää ole shokeeraavaa. Sukupuolivähemmistöt saavat median hämmennykseen. Trans-käsitteet menevät sekaisin. Setan internet-sivulla on hyvä käsitesanakirja.

Mitkä asiat jäävät käsittelemättä? Epänormatiiviset eli ne, jotka eivät mahdu kauniiseen perhepakettiin. Yleensä suhde seksiin on kainosteleva.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ihmettelin Moringin haastattelua lukiessani, mistä ihmeestä nainen oikein puhuu, kun sanoo, että homot esitellään deseksualisoituina. Minusta lehdistössä ja ylipäätään heterokansan keskuudessa homot ovat ehdottomasti seksuaalisia ja seksiä harjoittavia olentoja. Seksi (ei esimerkiksi rakkaus) määrittää homouden heteroiden näkökulmasta. Ja toimittajana tiedän, että se saadaan taatusti rivien väliin.

Kainoahan se voi olla, mutta tietoista.
  Toimittaja (ei rekisteröitynyt) • 10.04.2010 09:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy