ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Johtavia poliitikkoja äärikristillisen kampanjan tukena Suomessa

jnsto • 30.09.2011 09:46 • 5 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Evankelikaalipiirien, ensisijaisesti helluntaiherätykseen liittyvien, näkyvä mainoskampanja on saanut sivuilleen korkean valtiojohdon myönteisiä kommentteja. Lausuntoja ovat antaneet ainakin pääministeri, eduskunnan puhemies ja presidenttiehdokkaista SDP:n tarjokas.

Varsinaiseen hengelliseen sanomaan poliitikot eivät sentään ota kantaa, mutta viesteistä välittyy myönteinen käsitys siitä, että hengelliset yhteisöt ovat "keventämässä yhteiskunnan hoivataakkaa", kolmannen sektorin toimijoina.

Hoitoa hakevan tulisi kuitenkin selkeästi saada tietää, minkälainen ketunhäntä apua tarjoavilla on kainalossaan. Pääkaupunkiseudulla näkyvästi esillä olevat ulkomainosjulisteet eivät suoraan kerro, mistä on kyse. Niillä mahdollinen avuntarvitsija ohjataan kirja- ja televisiopalveluihin, joista viestin sisältö avautuu ennemmin tai myöhemmin, yleisön valveutumisasteesta riippuen. Viinan ja rikollisuuden kirojen ohella nämä hädänlaisyen ystävät varmasti pyrkivät auttamaan myös pois seksuaalivähemmistöistä, jos sellainenkin vamma sattuisi apua hakevalta löytymään.

Kampanjassa on keskeisesti mukana mm IRR-TV, joka tuottaa leimaltaan evankelikaalikristillisiä ohjelmia. Niitä nähtiin mm Suomi-TV:ssä, kunnes esittäminen siellä tuli taloudellisesti mahdottomaksi. Nyt IRR:n keskeisellä toimijalla Hannu Haukalla on hakemus vetämässä uudesta "perhekanavasta".

Nimensä ja osittain kuvansa käyttöön antaneiden poliitikkojen olisi ehkä kannattanut harkita tilannetta. Eduskunnan puhemies Heinäluoma on kampanjan haastattelussa HS:n arvion mukaan kuitenkin "vaivaantuneen oloinen".

Tämänsorttisen kolmannen sektorin toiminta vie suomalaista sosiaalihuoltoa lähemmäksi amerikkalaista tilannetta, jossa vaihteleva kristillisyys leimaa suurta osaa vapaaehtoistyötä. Kun yhteiskunnan apurakenteiden annetaan rapautua, ideologisista lähtökohdista toimiville "vapaaehtoisjärjestöille" jää runsaasti elintilaa eikä niille ole kaikkialla enää oikein vaihtoehtoja ja sielläkin kysyntä ylittää tarjonnan. Siinä tilanteessa avuntarvitsijan on parasta ainakin teeskennellä uskontohakuisuutta. Näihin olosuhteisiin on Suomessa toivottavasti matkaa, mutta erilaisten budjettileikkausten jälkeen todellisuus voi piankin luisua amerikkalaiseen malliin.

Evankelisluterilainen kirkko ei ole kampanjassa mukana. Yksittäisinä seurakuntina osallistuvat kuitenkin Espoonlahden ja Vuosaaren seurakunnat.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pääministeri antaa kyllä nimensä ja arvovaltansa tämän kampanjan tueksi mutta pysyttelee silmiinpistävästi poissa tasa-arvoisen avioliittolain allekirjoittajien joukosta. Kyseessä taitaa olla kokoomuksen ryhtiliike, jossa puolueen liberaalista julkisuuskuvasta saa huolehtia A. Stubb mutta järeämmät voimat pitäytyvät puolueen perinteisissä arvoissa.

Näin saavutetaan win-win-tilanne, kauhun tasapaino puolueen ukkoutuneen konservatiivisiiven ja naisvaltaisen pehmo-osaston välillä. Vuotoa perussuomalaisiin saadaan tukittua ja silti vapaamielisemmin ajattelevilla säilyy toivon kipinä puolueen vähemmän synkästä tulevaisuudesta.
  Public eye • 30.09.2011 11:28
Kataista ei pyydetty allekirjoittamaan kristillisten kanssa tehdyn sopimuksen takia.

Hän sanoi toissapäivänä kuitenkin tv:ssä varsin selvästi, että äänestää lakiehdotuksen puolesta.
  Kira • 30.09.2011 15:19
Kristillisten kanssa on sovittu vain siitä, että hallituksen esitystä tästä lainmuutoksesta ei tehdä, ei mitään sopimusta siitä, ketkä saavat kansanedustajina allekirjoittaa ehdotuksen. Pääministerin kokoomuksen puheenjohtajana allekirjoittama esitys ei tee siitä hallituksen esitystä.

Kataista ei ole pyydetty koska hän on pyytänyt että häntä ei pyydettäisi... Matala profiili on myönnytys kristillisille ja omille vaikutusvaltaisille konservatiiveille.
  Public eye • 30.09.2011 15:57
Jotenkin edelleen hirvittää se, miten paljon tuo kristinusko vaikuttaa ikävästi ihmisten elämään täälläkin, luoden vihaa - eikä rakastamaan lähimmäisiää, kuten itseään. Vai vihaavatko nuo niin paljon itseään?
  rakkauspuhetta (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2011 04:28
Ongelma ei mielestäni ole kristillinen avustustyö, diakonia, vaan ensisijaisesti valtion sosiaalisten tehtävien vaivihkainen poissiirtäminen sen tehtävistä toiminnoista.
  martin • 01.10.2011 14:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy