ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Joensuussa järjestetään toukokuussa Pohjois-Karjala Pride

Sami Mollgren • 15.02.2018 10:30 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pohjois-Karjala Pride järjestetään 16.–19.5.2018 (kuva tapahtuman tiedotteesta)
Toukokuussa Joensuussa järjestetään Pohjois-Karjala Pride -tapahtuma. Vuosi vuodelta osallistujamääräänsä kasvattanut avoimuuden, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden puolesta puhuva tapahtuma järjestetään 16.–19.5.2018.

Tapahtuman järjestävä Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry kertoo yleisötavoitteekseen kävijämäärän nousun edellisestä vuodesta.

- Osallistujaluvut eivät ole meille mikään itseisarvo. Haluamme tehdä laadukasta festivaalia, jossa on kulttuuripainotteista ohjelmaa joka ikä- ja kansalaisryhmälle. Sateenkaariväki kun ei nimensä mukaisestikaan ole mikään homogeeninen porukka. Tuppaa vaan käymään niin, että tapahtumamme löytävät yleisönsä, toteaa Priden taustayhteisön Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja.

Priden lopullinen ohjelma on määrä julkaista helmikuun lopussa. Pride-tapahtuman aikaan vietetään myös kansainvälistä homofobian, transfobian ja bifobian vastaista päivää 17. toukokuuta.

- Ohjelmaa tehdään osallistujien toiveiden ja yhteistyökumppaneiden ideoiden pohjalta. Uusia ideoita pannaan täytäntöön ja joitain vanhoja väistyy. Yllätyksiäkin on luvassa, samoin uusia tapahtumapaikkoja. Yritämme pitää pride-viikon kompaktina nelipäiväisenä festarina. Tosin etko -ja jatko-ohjelmisto lasketaan tuon päälle, sanoo Hermaja.

Pride-viikon teemana on tänä vuonna sateenkaariseniorit ja yhdenvertainen vanhuus.

- Pohjois-Karjala Pridesta on tullut osa maakunnan sateenkaariväestön dna:ta. On aika nostaa selkeästi esille, että vanhenevalla sateenkaariväestöllä on yhtäläinen oikeus tulla kohdelluksi seksuaali- ja sukupuoli-identiteettinsä mukaisella tavalla kuin kaikilla muillakin. Tämä vaatii erityishuomiota ja näkisin, että sen toteutuminen edellyttää täydentävää koulutusta terveydenhuollon ja vanhustyön puolella koko Siun Soten alueella, kertoo Hermaja.

Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.

Vuoden 2018 pride-kausi Suomessa alkaa Rovaniemeltä, jossa järjestetään maaliskuun alussa Arctic Pride. Huhtikuun puolessa välissä on vuorossa Kuusamossa Ruka Ski Pride. Kesän tapahtumista ovat varmistuneet kesäkuun Pirkanmaan pride Tampereella, Kokkola Pride ja Helsinki Pride sekä elokuussa järjestettävät Lahti Pride ja Ahvenanmaan Pride. Myös esimerkiksi Kouvolaan, Ouluun ja Turkuun on suunnitteilla pride-tapahtuma, mutta muiden suomalaisten pride-tapahtumien päivämäärät eivät ole vielä varmistuneet.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy