ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Jeanne d’Trans esitetään syksyllä Vinokinon 25-vuotisjuhlilla

Sami Mollgren • 27.03.2016 22:31 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Jeanne d`Trans esitetään lokakuussa 2016 Vinokino-elokuvafestivaalin 25-vuotisjuhlilla. Dokumentissa esiintyvät mm. Euroopan ainoa trans-sukupuolinen showpainija Jessica Love, Suomen tunnetuimmat Burlesque-taiteilijat Kiki Hawaiji ja Dixie Muffins sekä Sukupuolena Ihminen - projektin lanseerajat Maiju Ristkari ja Vesa Tyni.

- Transsukupuolisuus rikkoo kaikkea totuttua, mutta se tarjoaa myös erilaisia tapoja elää. Teemaa käsitellään niin asiantuntijoiden kuin kirkonkin näkökulmasta. Dokumenttia on kuvattu lukuisissa Burlesque-tapahtumissa sekä Turku Pridessä.

- Koska tekijät itse edustavat "harmaata-tietämätöntä-enemmistöä", heidän seikkailujensa lomassa, yleisö saattaa oppia, ettei ihmisarvo ole sukupuoleen tai seksuaalisuuteen sidottua, eikä niistä riippuvaa, vaan se elää meissä kaikissa. Tasapuolisesti!


Jeanne d`Trans traileri

Dokumentin on käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut Niko Kostet. Se on toteutettu yhteistyössä mm. Turun Elokuvaajien kanssa. Ensi-ilta on VINOKINO - elokuvafestivaalien 25-vuotisjuhlien yhteydessä lokakuussa 2016.

Vinokino on Suomen ainoa pelkästään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöhin keskittyvä elokuvafestivaali. Festivaali kerää vuosittain yli 3000 kävijää, ja se on suunnattu kaikille elokuvien ystäville. Festivaalin järjestävä Turun Seudun Seta ry juhlii samalla 45-vuotispäiviään.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Teemaa käsitellään ... kirkonkin näkökulmasta"

Ai niinkuin että ovatko ne pitkähelmaiset papit tavallaan trans:ja?

Miksihän tuo Jeanne d’Trans -dokkari on nimetty Jeanne d'Arc:iin viittaavasti, vaikka hänestä ei yhtään mitään trans-yhteyttä ole tiedossa. en.wikipedia.org
Mikäli Jeanne d'Arc oli oikeasti olemassa, hän oli todennäköisimmin ihan hetero-nainen tai lesbo.

Kannattaisi käyttää noissa asioissa ihan oikeasti asiaan liittyviä juttuja, eikä tuputtaa niitä ihan muihin.
Etenkin kun Ranskan historiasta löytyisi tämä, ihan oikeasti trans-bi-persoona
Chevalier d'Eon en.wikipedia.org
josta inspiroitunut biisi Ranskan Madonnalla, Mylene Farmerilla on
Sans contrefaçon en.wikipedia.org
Eräs konserttiversio: www.youtube.com
lyriikka suomeksi: lyricstranslate.com


Aihetta liipaten äsketttäinen uutinen X- ja Y-kromomosomien falskaamisesta
www.hs.fi


Toivottavasti kuitenkin ensi syksyn Vinokinossa on muutakin ohjelmistoa, kun vain trans- tai lesbo-filmejä, joita siellä viime syksynä oli tämän vähemmistön moninaisuuteen nähden suhteettoman suuri osuus.

Kommenttia muokattu: 28.03.2016 klo 16:28
  human • 28.03.2016 16:20
Jeanne d´Arc:ista : en.wikipedia.org
  Fani (ei rekisteröitynyt) • 28.03.2016 16:43
Hei human-nimimerkki,

Ikävää, että ohjelmistomme on tuottanut pettymyksiä.

Ohjelmistotyöryhmämme tekee työtään parhaillaan ja toivotaan, että tänä vuonna sinäkin löydät jotain mieleistä katsottavaa.

Jeanne d’Trans -dokumentin nimi on ohjaajan oma valinta.

Ystävällisin terveisin

Kylli Lähteenmäki
Vinokinon 2016 koordinaattori

Ps. Ensin on toki Pridekino 1.7.2016

Tervetuloa!
  Vinokino 2016 (ei rekisteröitynyt) • 28.03.2016 17:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy