ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

James Bidgood - homoparatiisin luoja

vaeltaja2006 • 12.07.2009 16:43 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
James Bidgoodista on ilmestynyt hieno kuvateos Taschen-sarjassa vuonna 1998. Sitä on myyty Keski-Euroopassa alennushyllyillä. Nyt on tullut uusi erikoispainos. Bidgoodin kuvat ovat täynnä pieniä, värikkäitä yksityiskohtia. Pierre & Gilles -taiteilijapari ja Kenneth Anger ovat luultavasti saaneet vaikutteita Bidgoodista.

Bidgood tuli New Yorkiin 1951 18-vuotiaana.Hän toimi trans-tähtenä Club 82:ssa. Samaan aikaan hän oli somistaja, räätäli ja tuotevalokuvaaja. Bidgood innostui kokeilemaan filmiä vuonna 1963. Kahdeksan vuoden ajan hän valmisteli ja kuvasi Pink Narcissus -elokuvaansa. Kaikki tapahtui hänen Manhattan-asunnossaan. Keskeistä oli nuorten miesten vartaloiden esittely eri valaistuksissa ja eri kuvakulmissa. Vaatteet ovat ihonmyötäisiä, ja muodot korostuvat. Avointa pornoa ei silloin vielä hyväksytty. Tavoitteena oli luoda mielikuvitusmaailma, eräänlainen homoparatiisi, joka on värikäs ja täynnä yksityiskohtia. Voi vain kuvitella, millaista oli elää kuukausikaupalla näiden lavasteiden keskellä. Jo lapsena Bidgood oli ollut kiinnostunut vaatteista ja niiden tekemisestä, ja kaikki lavasteet ja puvut ovat hänen käsialaansa.

Hänen "päätähtensä" olivat Jay Garvin ja Bobby Kendall. Kendallin hän tapasi vuonna 1962. Bidgoodiin vaikuttivat erityisesti Kendallin täyteläiset huulet ja surumieliset silmät. Vuosien ajan he olivat yhdessä. Kendall asui pitkään Bidgoodin luona keskellä mielikuvituslavasteita. Kendall toimi mallina ja Bidgood teki kuvauskokeiluja. Monet kuvat päätyivät myös senaikaisiin poseerauslehtiin, kuten Muscleboy, The Young Physique ja Demi-Gods. Nämä lehdet ovat kysyttyä keräilytavaraa. Valtaosa lehdistä on kadonnut, kun edesmenneiden suvut ovat vieneet kaiken "epäilyttävän" roskalavalle.


Nykyäänkin hämmästyttää kuvissa niiden viimeistely ja idearikkaus. Bidgood ei kuitenkaan ollut tyytyväinen Pink Narcissus -elokuvaansa, eikä filmiin tullut mainintaa hänestä ohjaajana, vaan ohjaaja on "tuntematon". Sen jälkeen Bidgood ei itse ole halunnut enää julkisuuteen. Bidgood kärsi pahasta masennuksesta vuonna 1985, kun hänen pitkäaikainen ystävänsä kuoli. Hän tuhosi Pink Narcissus -kopiot, joita hänellä oli. Sattumalta yksi negatiivi on säilynyt, ja filmistä on tullut "kulttitavaraa". Vuoden 1998 kirjassa kerrottiin hänen valmistelevan filmiä omasta elämästään.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Linkki James Bidgood haastattelu "Pink Narcissus" DVD julkaisun aikoihin.

www.brightlightsfilm.com

"Pink Narcissus" julkaistiin rahoittajien toimesta ilman Bidgoodin suostumusta ja tästä syystä hän jätti nimensä pois crediiteistä. Tämä loi elokuvan ympärille salaperäisyyden auran ja elokuvan ohjaajiksi on luultu aikojen saatossa jopa Andy Warhol -possea. Elokuvassa on nähty myös "profetia" 80-luvun Aids kriisiin.

Pierre & Gilles lienee kuuluisin "vaikutteita" saanut...Bidgoodin faneiksi on ilmoittanut myös ohjaaja Tarsem Singh "Losing My Religion" -videolla (Rem) ja elokuvilla"The Cell" ja "The Fall".
  SaintJudy • 13.07.2009 11:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy