ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jälleen Stuttgartissa: "Perhearvoilla" homoja vastaan

vaeltaja2006 • 30.06.2014 01:58 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Välähdys youtube-videosta
Stuttgartissa järjestettiin lauantaina jo neljäs "suurmielenosoitus" puna-vihreän aluehallinnon opetussuunnitelmia vastaan. Puolueista mukana olivat uusi AfD eli Vaihtoehto Saksalle, kristillisdemokraatit ja ensi kertaa islamfundamentalistit.

Lounais-Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa, Stuttgartin ympäristössä, on jo pitkään vellonut kiista koulujen opetussunnitelmista. Puna-vihreä paikallishallitus on halunnut kouluihin seksuaali- ja suvaitsevaisuuskasvatusta. Konservatiivit ovat nousseet vastarintaan. He näkevät, että tällaisilla opetususnnitelmilla edistetään homoseksuaalisuutta ja vähätellään "perhearvoja" eli kristillisen perheen merkitystä. Kaksi vastakkaista suuntausta: perhearvot - homojen oikeudet.

Viime vuonna Stuttgartissa oli useita suurmielenosoituksia paikallishallinnon koulutusuudistuksia vastaan. Viimeisin "suurmielenosoitus" oli sadesäässä lauantaina Stuttgartin Schilleraukiolla. Nyt mukana oli uusi, vuonna 2013 perustettu AfD-puolue, vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland). Se on hengeltään samaa joukkoa kuin englantilainen David Cameron puolueineen ja Soinin perussuomalaiset. Lauantain mielenosoituksessa oli mukana perinteisesti myös Saksan kristillisdemokraatit CDU. Uutena joukkona oli paikalla myös islamfundamentalisteja.

Paikalla oli n. 700 ihmistä ja kaikkiaan 17 uskonollista ja oikeistolaista ryhmää. . Puheissa vaadittiin homo- ja transasiat pois kouluista, samoin suvaitsevaisuuskasvatus. Tyypillisiä sanontoja olivat "perheiden puolesta" ja "kulttuuritaistelu". Myös tämä lause kuultiin: "Perhe on johtoajatuksena perustuslaissamme". "Gender-ideologia" (tarkoittanee: sukupuolierojen vähätteleminen ja häivyttäminen) on myrkkyä konservatiiveille. Uhkana yhteiskunnalle ovat homojen oikeudet kuten homoavioliitot ja syrjinnän vastustaminen. Sen sijaan vaadittiin uskovaisten syrjinnän lopettamista. Mielenosoituksessa puhuneiden mukaan homouden suosiminen on jo levinnyt laajalle Euroopassa, yli valtioiden rajojen,.


Lauantaina paikalla oli entiseen tapaan myös vastamielenosoittajia. Ne olivat pääasiassa nuoria opiskelijoita ja poliittisten puolueiden nuoria. Vastamielenosoittajia oli satoja. Osa toimi varsin räväkästi ja poliisi vei n. 100 henkeä väliaikaisesti rauhoittumaan.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kristillisdemokraatit ovat jakaantuneet asiassa. CDU:n aluejärjestön puheenjohtaja on homomies, joka tukee osavaltiohallituksen aietta ja edustaa vähemmistön näkemystä. Mielenosoituksen - myös aikaisempien vastaavien - yhtenä pääpuhujana taas oli CDU:n alueorganisaation varapuheenjohtaja, jolla on takanaan alueen kristillisdemokraattien enemmistön tuki.

PS. Alternative fûr Deutschland (AfD) perustettiin 2013; tekstiin on siis lipsahtanut kirjoitusvirhe
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 30.06.2014 10:46
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy