ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Jalkapallon naisten EM-kisat kirvoitti Ruotsissa lesbojen solvaajat esiin

vaeltaja2006 • 18.07.2013 11:44 • 6 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU

Miehet täyttävät katsomot, kun kentällä on mies-urheilijoita.
Nais- ja lesboviha on räiskähtänyt esiin ruotsalaisessa sosiaalisessa mediassa, kun jalkapallon naisten EM-kisat ovat vasta puolessa välissä. Ruotsin Radion uutiset on kerännyt muutamia kommentteja sosiaalisesta mediasta: "Miksi pitäisi katsella 22 lesboa leikkimässä jalkapallon pelaajaa" tai "Naisten joukkue - lesbohuoria kaikki". Erityisen koviksi sosiaalisen median kommentit äityivät, kun Ruotsi sai 10.7.2013 "vain" tasapelin Tanskaa vastaan.

Urheilutieteen professori Susanna Hedenborg sanoo Ruotsin radion verkkosivulla, että perinteisesti - ja erityisesti joukku-pallopeleissä - naisten urheilusuoritukset tehdään naurettaviksi ja pelaajat seksualisoidaan. Naiset haastavat sellaisessa, jota on perinteisesti pidetään miehisenä lajina. Twitterissä miehet uhkaavat naisia jopa väkivallalla, erityisesti, kun samalla heitä nimitellään lesboiksi. Edes homot miesurheilijat eivät saa samanlaisia uhkailuja.Kolme päivää sitten ruotsalainen, kurditaustainen toimittaja Lawen Mohtadi ihmetteli Dagens Nyheterin Kulturdebatt-palstalla, miksi sana 'lesbo' on noin negatiivisesti latautunut. Eräälle ystävälleen hän kertoi taannoin uskovansa, että useimmat tutut pitävät häntä lesbona. Siihen ystävä vastasi: "Ei Lawen, sinä olet tosi kiva". Johtopäätös: tosikiva ei voi olla lesbo. Lesbo-sanassa on jokin häpeän varjo, sellainen, joka on jo poistunut homo-sanasta. Lesbous herättää yhä suuria tunteita yhteiskunnassa. 'Lesbo' on naiseen kohdistuva haukkumasana.

Seksismi vyöryi Wimbledonille, kun Marion Bartoli voitti. Hänen kroppansa ei täyttänyt haukkujien vaatimuksia eli hän ei ollut riittävän feminiininen. Voittopäivällisillä hän otti revanssin, ja saapui paikalle lyhyessä mekossa ja korkeakorkoisissa.

Mikä lesboudessa eniten provosoi, kysyy Lawen Mohtadi. Pukeutuminen, asento, katse? Mutta on muutakin. Lesbokulttuurissa ei pyydellä anteeksi omaa olemassaoloa. Innokkaasti puolustetaan muiden naisten suorituksia. Miehet ja miesten tunteista huolehtiminen ei enää olekaan huomion keskipisteenä, ja se miehiä sapettaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Taas nämä ruikut ahdistuvat siitä että naiset (heterot, lesbot tai mitkä vaan) pärjää "miesten" urheilussa?
  Säälittävää (ei rekisteröitynyt) • 18.07.2013 12:15
Ruotsista on kovaa vauhtia rakennettu eräänlaista feministien unelmayhteiskuntaa kaikkien seksinostokieltojen ja hysterioiden kautta.
Kun jotkut miehet vetävät yhteysmerkit feministin ja lesbon välille, se katkeruus jota eräät miehet tuntevat feminististä yhteiskuntaa kohtaan, purkautuu sitten lesboihin.
  AAA • 18.07.2013 13:04
Ruotsin naiset tarvitsisivat varmastikin vielä oman Minna Canthinsa

hikipedia.info
  human • 18.07.2013 20:44
Mietin, josko mieshoitajiin, kampaajamiehiin, miestaitoluistelijoihin tai miesbalettitanssijoihiin kohdistuvasta homottelusta uutisoitaisiin: "MIES- ja homoviha on räiskähtänyt..."

Näen uutisoinnissa ja asian käsittelyssä omanlaistaan asenteellisuutta.

Seksismiähän naisurheilun väheksyminen lienee. Mutta että lesbottelu olisi naisvihaa, tätä en ihan tajua. Vastaavastihan sitten homottelu olisi miesvihaa. Ei kai se näin mene?

Samalla on aika hauska huomata, miten jotkut näyttävät ikäänkuin käyttävän lesboja tai lesboutta mittatikkunaan, kilpenään ja keihäänään siinä, miten tarkastelevat ja missä määrin "valloittavat" sitä mitä itse käsittävät miesten maailmaksi. ("Lesbokulttuurissa ei pyydellä anteeksi omaa olemassaoloa. Innokkaasti puolustetaan muiden naisten suorituksia. Miehet ja miesten tunteista huolehtiminen ei enää olekaan huomion keskipisteenä, ja se miehiä sapettaa.")

Että miehet keskimäärin haluaisivat, että naiset asettavat heidät huomionsa keskipisteeksi? Että keskiverto mies haluaisi naisten huolehtivan hänen tunteistaan? Luulen, että juuri esim. jalkapallon melskeessä keskivertomiestä ei voisi vähempää kiinnostaa kuka kenenkin huomion keskipisteenä on tai kuka huolehtii kenenkin tunteista. Tuo käsitys kuulostaa pikemminkin "naisten maailman" ja "naisten tunne-elämän" soveltamiselta "miesten maailmaa" koskemaan. Eli naisten puolelta suoritettavalta "kulttuuri-imperiasmilta" tai seksismiltä, jos näillä termeillä haluataan asiaa käsitellä.

Hassua lokerointia eri suunnilta, joka tapauksessa.
  Yesman • 19.07.2013 13:48
Enpä havainnut uutisesta sitä näkökulmaa, että "miehet keskimäärin" edellyttäisivät naisten pitävän heitä huomionsa keskipisteenä. Kysehän on naisvihan kiihkeästä ilmenemisestä, jota edustaa toki vain pieni vähemmistö miehistä.

Tuon ajoittain äänekkääksi äityvän joukon mielestä nainen on se vajavaisempi sukupuoli, joka on olemassa vain täydentämässä miestä, palvelemassa häntä, tyydyttämässä hänen primääritarpeensa ja synnyttämässä hänelle poikia.

Jos nainen pyrkii pätemään aivan itsenäisesti, hän on unohtanut tehtävänsä miehen palvelijana ja mitä ilmeisemmin lesbo, joiden ihmisarvolle ei anna oikeutusta edes toimiminen avustavana sukupuolena miehen rinnalla.
  Public eye • 19.07.2013 14:19
Tämä oli se kohta: "Miehet ja miesten tunteista huolehtiminen ei enää olekaan huomion keskipisteenä, ja se miehiä sapettaa."

Ehkäpä tuohon olisi kuulunut sana 'ja se JOITAKIN [ihmisiä? miehiä?] sapettaa'?

Hmmm... mutta edelleen, onko lesbottelu naisvihaa?

Eikö lesbottelu liene pikemminkin huomio siitä, että lesbottelija ei katso kohtaamansa naisen edustavan hänen käsitystään naiseudesta?

Vastaavasti: jos nainen haukkuu miestä homoksi, eihän nainen osoita tällä miesvihaa, vaan asettaa kyseisen miehen olemuksen kyseenalaiseksi.

Molemmat keissit ovat tarpeettomia ja lähinnä osoitus repertuaarin suppeudesta tai vähäisestä elämänviisaudesta/kokemattomuudesta, mutta eivät kai ne varsinaisesti sukupuolivihaa edusta?

Oikeastaan, jos Lawen Mohtadi ajattelee miehiä voivan sapettaa se, ettei heidän tunteistaan tai keskipisteydestään huolehdita (kuten miehuuteen kuuluu), niin tämähän on hänen puoleltaan melkoinen ennakkoasenne miehiä kohtaan.

Jotkut erottavat naiset ja lesbot toisistaan samoin kuin he erottavat miehet ja homotkin. Toisinpäin ajateltuna: Miksi naiseus ja lesbous oikeastaan pitäisi niputtaa tiiviisti yhteen? Eli joko hyväksyt lesbot ja naiset tai sitten et hyväksy lesboja etkä naisia, miten kummassa tällaiseen yhtäsuuruusmerkkiin on tultu?
  Yesman • 19.07.2013 15:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy