ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Jalkapalloilijoiden pusu virtuaalipelikentällä


Kuvakaappaus Googlen kuvahaun tuloksista Olivier Giroudista
Viikon päästä julkaistavasta FIFA 13 -jalkapallopelistä kiertää netissä kuvakaappaus kahden pelaajan välisestä läheisyydestä. Borussia Dortmundin keskikenttähyökkääjä Mario Götze levittää kätensä ja Arsenalin hyökkääjä Olivier Giroud suutelee tätä suulle.

EA Sportsilta kerrotaan kyseessä olevan hauskan sattumuksen. Tällainen tilanne voi syntyä pelaajien liikeanimaatioita säätelevän "fysiikkamoottorin" toiminnan tuloksena, kun pelaajat törmäävät toisiinsa. Edellisessä FIFA 12 -pelissäkin oli joidenkin mieltä kutkuttavia tapauksia, kun esimerkiksi pelin tuoksinassa Andy Carrol kaatuu Joe Hartin päälle tai Liverpoolin Andy Carrol suutelee maalin jälkeen Lukasz Fabianskia. Aiemminkin on nähty vastaavia tilanteita.

EA Sportsin mukaan kyse on pelaajahahmojen juuttumisesta toisiinsa törmäystilanteessa. Tällaisiin tapauksiin pureudutaan ja ohjelmistoa kehitetään niin, että hahmot pääsevät irti "lukkiutumisesta" toisiinsa. Vastaavaa voi nähdä kuitenkin oikeillakin pelikentillä.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kumpikaan pelaajista ei ole vaivautunut virtuaalisten rinnakkaishahmojensa edesottamuksista. Giroud myös poseerasi keväällä ranskalaisen TÊTU-homolehden kannessa. Hän kertoo olevansa iloinen, jos hän auttaa muuttamaan ajattelutapoja jalkapallon piirissä. Hänestä homolla ja heterolla ei ole eroa ja TÊTU on yksi lehti muiden joukossa. Keväällä 2012 Saksan ja Ranskan välisessä jalkapallon ystävyysottelussa Giroud teki maalin joukkuetovierinsa Mathieu Debuchyn syötöstä ja hetkeä myöhemmin hän tarttuu Debuchya päästä kaksin käsin ja suutelee kiitokseksi häntä suulle. Vakuutellen heteroseksuaalisuuttaan Giroud kertoi tiedotusvälineille, että kyse oli vain kiitoseleestä. TV-klippejä ja kuvakaappauksia tapauksesta levitettiin laajasti netissä.

Jalkapalloympyröiden ja muidenkin joukkueurheilulajien homo-ongelmaisuudesta on puhuttu pitkään pitkään ja aivan viime aikoina homofobisuuden taittamiselle on löytynyt äänekkäitä tukijoita. Silti homofobista huutelua esiintyy pelikentillä ja etenkin katsomoissa.

FIFA 13 -peli tulee kauppoihin Suomessa 25. syyskuuta 2012. FIFA on videopelejä tuottavan EA Sportsin kehittämä ja julkaisema jalkapallovideopelisarja, jota julkaistaan lukuisille pelikonsoleille ja PC-tietokoneille. Sarjaa on julkaistu vuodesta 1995 lähtien.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy