ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Jaakko ja maailmanvalloittajat

Hank • 02.09.2008 09:09 TELEVISIO
TV1 perjantaisin klo 18.30 (12.9.2008 alkaen)


Jaakko Selin on tien päällä jälleen.Tällä kertaa hän tutustuu ulkomailta oman alansa löytäneisiin tuntemattomiin suomalaisiin ja heidän kotikaupunkeihinsa.

Jaakko pääsee Normandiassa Euroopan parhaiden ravihevosten laitumille energisen treenarin, Tiina Lahden matkassa. Maakunnan utuisuus ja vehreys tekivät Jaakkoon unohtumattoman vaikutuksen. Täältä ovat kotoisin calvados-juomat ja camembert-juustot.

Muotisuunnittelija Cecilia Sörensen vie Jaakon ja katsojat Barcelonan trendikkään El Eixamplen kaduille ja kaupungin vuoren rinteelle, jonne nousee suomalaistyylinen kotitalo. Cecilian matkassa löytyvät myös Barcelonan parhaat kasvis-tapakset.

Orvietossa Italiassa konservoija Igor Honkanen näyttää Jaakolle, miten kallisarvoinen yksi neulan pisto voi olla. Suomalaisille tuntemattomista gobeliineista ja keskiaikaisen talon kunnostamisesta tuli miehen elämäntyö. Miltä tuntuu pitää kädessä erämaan hiekasta löydettyä kangaspalaa, joka on kirjailtu yli 300 vuotta ennen Kristuksen syntymää?

Mitä tekee amerikkalaisilla kauneusmarkkinoilla suomalainen beauty editor? Riku Campon päivään kuuluu tiukka joogahetki ja tähtien tapaaminen. Näemme tähtien kaupungin muoti- ja kauneusmarkkinoiden kovaa kilpailua, jossa aseeksi käyvät muun muassa botox-ruiskeet. Millainen on Rikun glamourilla kuorrutettu Los Angeles?

Vaatesuunnittelija Anna Ruohonen pukee muotitietoisia japanilaisia naisia ja miehiä, mutta kuka oikein valmistaa hänen ihanat neuleensa Pariisin laitakaupungissa? Jaakko viettää Annan kanssa Pariisin Montparnassella päivän, jonka aluksi tutustumme arkkitehtipuolison suunnittelemaan taiteilijakotiin ullakon portaiden päässä.

Braccianon kirkasvetinen kraatterijärvi Rooman lähistöllä on suomalaisille tuntematonta Italiaa. Kuvataiteilija Leena Knuutila luo siellä herkkiä lintuveistoksia ja maalauksia. Luonnonkaunista seutua hän tekee tunnetuksi majoittamalla vanhaan maalaistaloonsa suomalaisia matkailijoita. Ja kaikki ihastuvat. Ei ihme, ovathan Braccianon satumaisen linnakaupungin ystäviä myös Tom Cruise, Tina Turner, Eros Ramazotti ja Kennedyjen klaani.

Elokuvapuvustaja Susanna Puiston nimi vilahtaa amerikkalaisen huippuohjaajan elokuvan lopputeksteissä. Parhaillaan hän työskentelee näyttelijätär Rebecca de Mornayn puvustajana. Ja tietysti Jaakon on pakko päästä katsomoon.

Espanjan aurinkorannikko houkuttelee, mutta voiko suomalaisyhteisö vaikuttaa Costa del Solin elämänmenoon? Rannikon ensimmäinen ulkomaalainen kaupunginvaltuutettu, kiinteistövälittäjä Suvi Kauranen kertoo omasta Espanjastaan Fuengirolassa. Saamme myös nähdä, miten kauppoja hierotaan loisteliaasta 2,5 miljoonan euron huvilasta.

Aika voi tuntua pysähtyneen Geneven liepeillä 800 asukkaan Motiersissa, mutta Kari Voutilaisen aika raksuttaa eteenpäin sekunnilleen. Miten maailman parhaimmistoon luokiteltu kelloseppä selittää ajantajuaan Jaakolle sveitsiläisessä kellolaaksossa? Voisiko siellä lomailla?

Syksyllä Jaakko Selin kertoo yllättäviä elämäntarinoita, selostaa hyppyjä tuntemattomaan, kurkistaa life style -maailman kulisseihin ja avaa uusia näkökulmia rohkeiden suomalaisten elämään. Nojatuolimatkailua luvassa perjantai-iltaisin YLE TV1:llä!


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy