ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Itävaltalainen hlbti-järjestö HOSI Wien: Rekisteröity parisuhde on meille parempi kuin nykyinen avioliitto

vaeltaja2006 • 30.03.2017 18:18 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Kirkolla on vahva vaikutus Itävallan avioliitto-instituutioon
Lauantaina, huhtikuun ensimmäisenä päivänä paranevat rekisteröidyn parisuhteen ehdot Itävallassa. Parisuhde voidaan solmia maistraatissa. Nyt rekisteröity parisuhde on modernimpi ja parempi kuin avioliitto, joka on luonteeltaan hyvin vanhoillinen.

Ne erot, joita avioliiton ja rekisteröidyn parisuhteen välille Itävallassa jää, ovat joko vähäisiä tai rekisteröidyssä parisuhteessa eläville edullisia. Näin kerrotaan HOSI Wienistä, paikallisesta hlbtiq-järjestöstä. Nyt, kun adoptio ja keinohedelmöitys ovat mahdollisia homo- ja lesbopareille, rekisteröity parisuhde voittaa avioliiton oikeudellisena instituutiona.

Rekisteröity parisuhde on tämän vuosisadan instituutio. Avioliitto on tilkkutäkkimäinen antiikkinen patriarkaattisen hengen tuote. Avioliitossa eroprosessi on vanhakantainen. Uskottomuus on yhä eroperuste. Rekisteröidyssä parisuhteessa vaaditaan vain kattava luottamussuhde kahden ihmisen välille. Heterojen avioliitossa on käytössä kihlaus ja sen purku voi aiheuttaa vahingonkorvausvaatimuksia. Rekisteröidyssä parisuhteessa sellaista ei ole.

Homojen ja lesbojen kannattaa HOSI Wienin mukaan vaatia avioliitto-oikeutta vasta, kun avioliittoa koskeva lainsäädäntö saatetaan nykyaikaa vastaavaksi. Nationalratissa eli Itävallan parlamentissa homojen oikeus avioliittoon on nykyisessä poliittisessa tilanteessa mahdoton. Homojärjestöt eivät satsaa toiminnassaan avioliittokysymykseen vaan sellaisiin asioihin, joissa poliittisilla puolueilla ei ole samanlaista merkitystä. Nyt keskitytään mieluummin valistustoimintaan ja syrjintäkiellon täytäntöönpanoon sekä taisteluun homovihaa ja viharikoksia vastaan.

(GGG.at)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy