ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Itävallan vaaleissa vähemmistöihin varauksellisesti suhtautuvat puolueet voittamassa

vaeltaja2006 • 14.10.2017 20:44 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Itävallan vuoristomaisemissa ollaan yleisesti vanhoillisempia kuin pääkaupunkiseudulla.
Itävallan parlamenttivaaleissa lokakuun 15. päivänä 2017 mielipidetutkimusten mukaan konservatiivinen Itävallan kansanpuolue ÖVP ja sen nuori huippukandidaatti Sebastian Kurz ovat saamassa yli 30% äänistä. Vain hieman heikommin perässä tulevat oikeistopopulistinen Itävallan vapauspuolue (FPÖ) ja sosialidemokraatit (SPÖ). Puolueiden nimissä ö-kirjain tulee sanasta Österreich.

Viiden prosentin äänikynnyksen tienoilla kamppailevat liberaalit (NEOS) ja vihreät sekä vihreistä eronneen Peter Pilzin ryhmä.

Aivan toisenlainen tulos tuli Wienin ja Giessenin yliopistojen tutkimuksesta, jossa selvitettiin hlbtiq-ihmisten äänestysmieltymyksiä. Tutkimus tehtiin osittain nettikyselynä ja sen edustavuus on jossain määrin kyseenalainen.

Ei-heterojen tutkimuksessa parhaat tulokset tulivat sosialidemokraateille (31,1%) ja vihreille (30,7%). Liberaalinen NEOS ja Pilzin lista menestyivät kohtalaisesti (9,3% ja 9,1%). Naiset kannattavat enemmän vihreitä kuin miehet. Miesten suosikkeja ovat sosialidemokraatit, liberaalit ja Pilzin lista.

Vapauspuolue FPÖ ja kansanpuolue ÖVP saavat hyvin vähän tukijoita hlbtiq-piireissä. Niiden vaaliohjelmissa ei ole ollut mitään, mikä koskisi näitä vähemmistöryhmiä. Sen sijaan sosialidemokraatit, NEOS ja vihreät asettuvat selkeästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden kannalle.

Kommenteissa on tänään todettu, että vapauspuolueen ja kansanpuolueen mielipiteet mm. maahanmuutosta ovat lähentyneet. Kansanpuolue on perinteisesti ollut "vanhoillinen" oikeistopuolue ja vapauspuolue vastaa tyypillisiä populistipuolueita muissa maissa.

Hlbtiq-kyselyyn osallistui 473 hlbtiq-ryhmiin kuuluvaa. Karkeasti on arvioitu, että Itävallassa on yli 600 000 näihin ryhmiin kuuluvaa äänioikeutettua.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ei hyvältä näytä

Vaalien voittajaksi nousee ilmeisesti erittäin oikeistolainen ÖVP, jonka puheenjohtaja Sebastian Kurz (kurz=lyhyt), josta todennäköisesti tulee liittokansleri, vastustaa mm. tasa-arvoista avioliittolakia ja on estänyt nykyisessä parlamentissa äänestyksen asiasta. Kurzia kutsutaan Itävallan Orbaniksi, sillä hänen puolueensa haluaa rajoittaa mm. kokoontumisvapauksia, mikä iskisi esim. pride-paraateihin ( www.hosiwien.at ).

Toiseksi eniten ääniä saanee homovihamielinen rasistipuolue FPÖ, toisen maailmansoden natsipuolueen jatkaja, joka haluaa vähentää homojen oikeuksia. FPÖ:n johto allekirjoitti viime vuonna yhteistyösopimuksen Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa tavoitteenaan ”nuoren sukupolven vahvistaminen patriotismin hengessä”.

Homomyönteiset sosialidemokraatit (SPÖ) ovat vasta kolmantena ja niiden jälkeen muut pienehköt myös homomyönteiset puolueet. Tiivistettynä: Homovihamieliset puolueet saavat todennäköisesti enemmistön parlamenttipaikoista ja muodostavat Itävaltaa johtavan hallituksen.
www.parlament.gv.at

Yleistä
Itävallan valtiomuoto on liittotasavalta, joka koostuu 9 osavaltiosta. Asukkaita on noin 8,8 miljoonaa, pääkieli saksa, pääkaupunki Wien ( gay/lesbian www.wien.info ), muita Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck.

Kommenttia muokattu: 15.10.2017 klo 02:42
  Havainnoija • 15.10.2017 00:11
Viimeiset vaalihuoneistot sulkivat ovensa kello 18 Suomen aikaa.
Ensimmäiset tulosennusteet:

30,5 % oikeistopuolue ÖVP (paikkoja 57)
26,8 % homovihamielinen rasistipuolue FPÖ (51)
26,2 % sosialidemokraatit SPÖ (49)
4,7 % vihreät Grüne (9)
5,3 % NEOS (9)
4,3 % Liste Pilz (8)
Äänestysprosentti 79.

Tarkoittaa todennäköisesti sitä, että puutteellista syrjintäsuojalakia ei paranneta, tasa-arvoista avioliittolakia ei tule ja syrjintä sekä väkivalta sateenkaarikansalaisia kohtaan lisääntyy. Niin on valitettavasti käynyt muissakin maissa, kun oikeistovoimat ovat päässeet valtaan.
  Havainnoija • 15.10.2017 18:36
Tuo oikeistopopulistinen Itävallan vapauspuolue (FPÖ):han on 1956 Itävallan "entisten" natsien perustama puolue.

Itävaltalaisilta tuntuu jostain ristiriitaisesta syystä unohtuvan, mitä radikalisoituneen äärikristilliset natsit Euroopalle tekivät hakaristiretkellään.
  human • 15.10.2017 19:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy