ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italiassa Korkein oikeus hyväksyi ulkomailla solmitun avioliiton

Yllättäen keskiviikkona Italian Korkein oikeus (ns. kassaatiotuomioistuin) on hyväksynyt samaa sukupuolta olevan parin ulkomailla solmitun avioliiton. Ensin Virossa, nyt Italiassa.

Ranskalaisnainen ja toinen nainen, jolla oli kaksoiskansalaisuus, olivat eläneet Italiassa 27 vuotta. He olivat avioituneet Ranskassa vuonna 2013. Vuonna 2015 he olivat hakeneet Napolissa avioliittonsa tunnustamista. Napolissa viranomaiset torjuivat hakemuksen. Korkein muutoksenhakutuomioistuin kuitenkin hyväksyi naisten avioliiton. Giuseppina La Delfa ja Raphaelle Hoedts ovat nyt aviopari.

Tuomioistuimen mukaan Italiassa ei voida poistaa ihmisten oikeutta, jonka jokin muu maa on myöntänyt. Napoli joutuu maksamaan oikeuskulut. Päätös merkitsee jonkinlaista paradoksia: ulkomailla solmittu avioliitto, jossa toinen puoliso on ns. ulkomaalainen, on paremmassa asemassa kuin pari, jossa molemmat puolisot ovat italialaisia. Joissakin Euroopan maissa, esim. Saksassa, jossa avioliitto ei koske samaa sukupuolta olevia, ulkomaiset avioliitot muuttuvat rekisteröidyiksi parisuhteiksi.

Italialaisperheen kuva (yksityiskuva)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy