Italiassa katolinen ryhmä haluaa boikottia uudelle homoaiheiselle elokuvalle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Katolinen poliittinen ryhmä nimelta Militia Christi vaatii homoteemaista elokuvaa Good As You boikottiin. Heidän mielestään elokuva on vulgaari homoseksuaalisuuden kuvailu, jossa ohjaaja Mariano Lamberti haluaa rinnastaa kahden miehen liiton miehen ja naisen väliseen liittoon.

Elokuvan ensi-ilta oli 60 teatterissa Italiassa perjantaina 6.4.2012. Militia Christi -ryhmä on lähettänyt protestikirjeet elokuvateattereille ja yhdelle elokuvan näyttelijälle. Protesteja on kautta Italian. Aiemmin myös sen ennakkonäytöksessä Palermossa, Sisiliassa.

Elokuva on komedia. Neljässä eri tarinassa kerrotaan lesbo- ja homoparien pinnistelystä arkipäivän asioiden parissa.

***********

Pink Newsin uutisessa todetaan katolisella kirkolla olevan pitkä historia HLBT-ihmisten oikeuksien vastustamisessa. Italialla on ollut kuuluisia homoja elokuvaohjaajia, kuten Luchino Visconti ja Pier Paulo Pasolini, jotka ovat tuottaneet myös homoteemaisia elokuvia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Militia Christi - Miliisi Kristuksen puolesta*, on pienehkö ääriryhmä, joka katsoo oman ilmoituksensa mukaan voivansa käyttää myös äärikeinoja katolisen kirkon oppien puolustamisessa. Esimerkiksi elokuvan boikottivaatimuksilla ryhmä tekee itseään näkyväksi.

Katolista kirkkoa varmasti ärsyttävä seikka, joka saattaa olla pelkkä sattuma taikka tarkoitushakuinen päätös, on elokuvan ensi-illan sijoittuminen pitkäperjantaihin.

*) Militia Christi - Miliisi Kristuksen puolesta - Yksityishenkilöiden muodostama, valtiosta erillinen sotajoukko. (Erään sanakirjan määritelmänä.)

Uutinen PinkNews-verkkosivustolla
Elokuvan esittelykuvia
Good As You -elokuvan virallinen esittelyvideo (1:49)

1 kommenttia

Usein nämä protestit ovat kääntyneet todellisuudessa protestin kohteen mainoksiksi. Militia Christi on ilmeisen sokea tälle asialle tai vain innokas omalle asialleen. Good As You -elokuva saa todennäköisesti melkoisesti lisämainosta juuri tuosta protestista. Seuraavassa muutama aikaisempi esimerkki vastaavista tilanteista.

Vuonna 1994 valmistunut, katolista kirkkoa kriittisesti käsitellyt brittifilmi sai vastaansa katolisen kirkon voimakkaan kritiikin. Osoittihan elokuva mm. kirkon selibaattiperiaatteen mädännäisyyden jo silloin. Patakatolisessa Puolassa kirkko yritti elokuvan täyskieltoa. Se epäonnistui. Elokuva meni täysille saleille viikkokausia. Elokuvan Puolaan tuonut yritys kehui, ettei heillä olisi ollut ikinä varaa sellaiseen mainosbudjettiin, jolla olisi päästy samaan kuin katolisen kirkon todellisuudessa aikaansaama tuki.

http://www.leffatykki.com/elokuva/priest

***************

Mustavalkoinen, 18mm filmille kuvattu tv-elokuva Die Konsequenz (Johtopäätös) esitettiin ensi kerran vuonna 1977 Saksan ARD-kanavalla. Elokuva on tosikertomukseen perustuva kuvaus aikuisen miehen ja alaikäisen miehen suhteesta. Se on aito rakkaustarina. Aikuinen mies joutuu tuon suhteen vuoksi vankilaan.

Elokuva synnytti Saksassa mittavan julkisen keskustelun. Baijerin televisio kieltäytyi esittämästä elokuvaa kanavallaan. Päätöksestä seurasi ärhäkkä julkinen kalabaliikki ja voimakas kiinnostus elokuvaan. Münchenissä kolme elokuvateatteria ajoi useissa päivittäisissä näytöksissä elokuvaa monen viikon ajan. (Olin juuri tuolloin opiskelemassa Münchenissä ja muistan tapahtumat hyvin. Liput näytökseen piti varata päiviä aikaisemmin.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Die_Konsequenz

Elokuva Die Konsequenz oli Saksassa käännekohta homojen oikeuksista käytävään keskusteluun.

Elokuvassa nuorta miestä esittänyt näyttelijä Ernst Hannawald ei filmin jälkeen saanut kunnollista näyttelijän työtä moneen vuoteen juuri tuon roolisuorituksensa vuoksi. Hän on hetero mies ja siihen aikaan pienen lapsen isä.

Kommenttia muokattu: 07.04.2012 klo 10:46