ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italiassa ensimmäiset parit saivat toisensa virallisesti

Sami Mollgren • 30.07.2016 10:49 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Italiassa virallistettiin ensimmäinen samaa sukupuolta olevien parisuhde, kun Elena Vanni (46) ja Deborah Piccinini (45) sanoivat toisilleen "kyllä" sunnuntaina 24. heinäkuuta. Naispari rekisteröi parisuhteensa Bolognan lähistöllä sijaitsevassa Castel San Pietro Termessä.

Toukokuussa hyväksytty myös samaa sukupuolta olevia pareja koskeva parisuhdelaki astui voimaan 5. kesäkuuta, mutta lain käytännön toimeenpanoa viivästyttivät byrokratia ja hallintoalueille annettu puolen vuoden aika huolehtia lain määräämien käytäntöjen voimaansaattamisesta.

Alkuaan arvioitiin, että ensimmäiset samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamiset toteutuisivat syksyllä.

Italia viimeinen Länsi-Euroopan suurista maista

Lain myötä Italia viimeisenä vanhan Länsi-Euroopan suurista maista tunnustaa ensi kerran virallisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteet, ja laki tuo turvan myös samaa sukupuolta oleville pareille moniin elämäntilanteisiin. "Civili Unioni" -instituutio antaa mahdollisuuden samaan sukunimeen, perintöoikeuden ja tunnustaa parin osapuolet toistensa lähiomaisiksi.

Uutta lakia on kuitenkin kritisoitu puutteelliseksi ja riittämättömäksi. Alkuperäisestä esityksestä vesitetty laki ei kompromissina katolisille konservatiiveille salli edes osittaista adoptio-oikeutta, eikä se sisällä vaatimusta uskollisuuden vannomisesta kumppanille.

Monet maan suurista kaupungeista ovat jo aiemmin tunnustaneet paikallisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteita ja rekisteröineet esimerkiksi näiden ulkomailla solmimia avioliittoja. Tällaiset rekisteröinnit ovat kuitenkin olleet paremminkin symbolisia.

Italiassa joukko katolista kirkkoa lähellä olevia konservatiivisia poliitikkoja on ilmoittanut suunnittelevansa kansanäänestyksen järjestämistä parisudelain kumoamiseksi.

Adoptiokysymys

Oikeuden kesäkuussa tekemän ennakkopäätöksen mukaan perheen sisäinen adoptio on mahdollinen myös samaa sukupuolta olevien perheessä. Tuomioistuimen päätöksen mukaan lapsen edun on käytävä edellä kaikissa adoptiotapauksissa, eikä äidin ja adoptiota hakevan puolison seksuaalinen suuntautuneisuus voi olla ratkaiseva kysymys, kun kyse on vakiintuneesta perheestä. Käytännössä jokainen sisäinenkin adoptio harkitaan myös jatkossa erikseen.

Päätöksen myötä perheoikeuksien tuomareilla on kuitenkin entistä vähemmän liikkumavaraa asiassa. Jatkossa yksittäisiä adoptiopäätöksiä peilataan kesäkuiseen ennakkopäätökseen.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Amor-Onnea ukkomies-miespareille Italiassa!


- - -

Italialle on tullut vähän jo hätä käteen, kun lähinaapuri muslimimaa Albaniassa järjestetään Pridekin jo kolmatta kertaa syyskuulla
www.pinkembassy.al
ja Albaniastahan on kuulunut huhuja että maa saattaisi lähitulevaisuudessa virallistaa samaa sukupuolta olevien liitotkin.

Pelastivathan albanialaiset muslimit toisen maailmansodan aikaan Euroopan maista suhteessa ylivoimaisesti eniten juutalaisia, kristittyjen natsien vainoilta.

- - -

vatikaanin talouspäällikkö-kardinaalihan (australialainen) sen sijaan on Australian poliisin tutkinnassa pedofilia-epäilysten vuoksi. Asiasta uutisoi esim.

www.kaleva.fi

Kommenttia muokattu: 01.08.2016 klo 23:03
  human • 01.08.2016 22:22
Ensimmäiset Roomassa

Pääkaupunki sai vihdoin asiat kuntoon. Francisco Villarusso ja Luca De Sario rekisteröivät parisuhteensa eilen (17.9.) juhlallisessa tilaisuudessa Rooman pormestarin Virginia Raggin johdolla.

roma.repubblica.it

roma.repubblica.it

Kommenttia muokattu: 18.09.2016 klo 00:03
  Havainnoija • 18.09.2016 00:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy