ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Islamilaisten ja afrikkalaisten maiden ulosmarssi Geneven kokouksesta

vaeltaja2006 • 07.03.2012 23:15 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Islamilaiset ja afrikkalaiset maat marssivat ulos YK:n ihmisoikeusneuvoston kokouksesta Genevessä, kun alettiin käsitellä seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Pakistanin mukaan islam ei salli ”haureellista käyttäytymistä”. Sen takia homoseksuaalisuutta ei voida laillistaa.

Kun viime kesänä YK:n ihmisoikeusneuvosto hyväksyi ensimmäisen päätöslauselman seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, islamilaiset ja afrikkalaiset maat torjuivat päätöslauselman.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon avasi paneelin videovistillään. Hän sanoi: ” 'To those who are lesbian, gay, bisexual or transgender, let me say, you are not alone. Your struggle for an end to violence and discrimination is a shared struggle. Any attack on you is an attack on the universal values, the United Nations and I have sworn to defend and uphold.’ (HLBT-ihmiset, ette ole yksin, pyrkimyksenne saada väkivalta ja syrjintä loppumaan on meille kaikille yhteinen, jokainen teihin kohdistuva hyökkäys on vastoin maailmanlaajuisia arvoja ja YK ja minä vannomme puolustavamme).
Yhdistynyt arabimaiden ryhmä ilmoitti, että he ovat täysin vastaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin käsitteitä. Paneelissa ruotsalainen Hans Ytterberg vertasi apartheidiin niiden maiden käytäntöjä, joisssa on erillinen lainsäädäntö homojen oikeuksista.

Afrikassa homoseskuaalisuus on yhä kiellettyä 38 maassa. Kaikkien muiden ihmisryhmien osalta yleensä sielläkin kannatetaan tasa-arvoa ja vastustetaan syrjintää.

Venäjän edustaja sanoi paneelissa, että hänen maassaan ei ole syrjintää, mutta mitään oikeuksien laajennuksia ei hyväksytä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miksi uutinen on otsikoitu osin uskonnon ja osin maanosan mukaan? Eikö otsikko pitäisi olla islamilaisten ja afrikkalaisten kristittyjen maiden ulosmarssi...

Lisäksi noiden viimekesäisen päätöslauselman torjujien tai ainakin tyhjää äänestäneiden (ei hyväksyjien) joukossa olivat myös Venäjä ja Kiina.
Aiempia päätöslauselmia kannattaneet ja vastustaneet maat löytyvät täältä - maita, jotka ovat pidättäytyneet äänestyksestä, ei tuolta yhtä selvästi näe:

en.wikipedia.org

pyhä istuin (Vatikaanin ns. maallinen hallinto-organisaatio) on YK:n tarkkailijajäsen, vuodesta 2004 lähtien käytännössä samassa asemassa kuin YK:n varsinaiset jäsenvaltiot, paitsi että pyhällä istuimella ei ole äänestysoikeutta YK:ssa.
Emme siis virallisesti tiedä, mihin leiriin tuo taho asettuisi näissä asioissa YK:n toiminnassa ja äänestys-päätöksissä, eli kuuluisiko se hlbt-ihmisten tasaveroisia ihmisoikeuksia kannattavien maiden joukkoon, vaiko enempi tuohon islamisti/afrikkalaiskristittyyn leiriin. Harmi kun pyhä istuin päästetään helpolla tälläisissä tärkeissä kysymyksissä.

Yli 90%sti islaminuskoisista maistahan ainakin Turkissa (jo vuodesta 1858 vs Suomen 1971), Jordaniassa ja tämän vuoden Euroviisu-maa Azerbaidzanissa ei-heterous ei ole maan virallisten lakien mukaan laitonta, eikä rangaistavaa.

Muutamia uutisia aiheesta

www.guardian.co.uk

Kommenttia muokattu: 08.03.2012 klo 00:41
  human • 08.03.2012 00:06
Mitkä maat marssivat ulos istunnosta? Onko jossain virallista tai epävirallista listaa? Esim. Afrikan maista kaikki eivät ulos marssineet; arabimaat ilmeisesti kaikki?
  Ade • 08.03.2012 00:18
Nimim. "human" on oikeassa siinä, että otsikko on epätarkka. Islamilaiset maat tai muslimimaat on ilmaus, joka nopeasti osoittaa, mistä alueesta suunnilleen on kysymys ja mikä asia siinä ryhmässä hiertää. Afrikan maat on hankalampi, koska osa niisstä on muslimimaita. Ei kuitenkaan ollut käytettävissä mitään luetteloa ulosmarssineista maista. Guardiankin näköjään otsikoi: Muslim and African nations walk out of UN panel on gay rights.

Otsikossa tarjotaan nopea mielikuva tapahtumasta tai sen luonteesta tai laajuudesta ja merkityksestä. Helposti yksinkertaistetaan ja kärjistetään. Monet lukevat esim. sanomalehdestä vain otsikot ja sen takia vastuun pitäisi olla suuri. Usein lehtien toimituksissa yritetään keksiä nokkelia otsikoita. Niitä sitten myöhemmin naureskellaan radion "Aristoteleen kantapää" -ohjelmassa.
  vaeltaja2006 • 08.03.2012 05:48
Muslimimailla tarkoitetaan yleensä Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Kaakkois-Aasian islaminuskoisia maita. Tässä yhteydessä "Afrikan maat" tarkoittaa varmaan lähinnä Saharan etelänpuolista Afrikkaa, miinus Etelä-Afrikkaa tietysti.

Näissä keskusteluissa näkee sen, miten vaikeaa on käydä järkevää keskustelua maiden kanssa, jossa uskonto vaikuttaa suoraan lainsäädäntöön. Vahvasti uskonnollisten ja teokraattisten maiden johtajat voivat uskontoa verukkeena käyttäen irtisanoutua hyväksymästä tosiasioita, kuten sitä että homot ja lesbot ovat ihmisiä ja heille kuuluvat samat ihmisoikeudet kuin muillekin ja siten myös oikeus olla olemassa ja elää rauhassa ja onnellisina. Se on helppoa, koska omassa maassa käsin kosketettavalla tieteellisellä todellisuudella on uskonnollista maailmankuvaa vähäisempi merkitys. Kaikki selitetään Jumalan tahdolla.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 08.03.2012 08:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy