ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Intian korkein oikeus selvittää samaa sukupuolta olevien suhteiden kieltoa

Sami Mollgren • 08.01.2018 14:12 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Intian portti, Mumbai, Intia
Intiassa korkein oikeus ilmoitti maanantaina aikovansa selvittää lokakuuhun 2018 mennessä sen, onko nykyisin voimassa oleva, siirtomaa-ajalta peräisin oleva samaa sukupuolta olevien välisten seksuaalisuhteiden kielto perusteltu.

Oikeus ilmoitti maanantaina ottavansa käsitteltäväkseen viiden hlbti-aktivistin vetoomuksen. Vetoomuksessa pyydetään oikeutta dekriminalisoimaan samaa sukupuolta olevien väliset suhteet, koska vetoomuksen esittäjät kokevat joutuvat elämäänsä poliisin pelossa "luonnollisen seksuaalisen suuntautuneensa vuoksi".

Syksyllä korkein oikeus tunnusti ihmisten oikeuden yksityisyyteen, ja esimerkiksi seksuaalisen suuntautuneisuuden katsotaan kuuluvan perustuslain suojaa nauttivan yksityisyyden suojan alaisuuteen.

Britannian siirtomaavallan ajalta, 1860-luvulta periytyvän lakipykälän 377 mukaan intiimit miesten väliset suhteet ovat Intiassa laittomia, ja sellainen voi johtaa lain mukaan jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Laki kieltää samaa sukupuolta olevien seksuaalisuhteiden lisäksi kaiken muun kuin lisääntymistarkoituksessa harrastetun yhdynnän. Nykyaikana lain perusteella tuomioita on annettu harvoin, mutta intialaisten hlbti-aktiivien mukaan poliisi kuitenkin tukeutuu usein pykälään vainotessaan ja kiristäessään homoseksuaaleja. Nykyinen lainsäädäntö on myös vaikeuttanut työtä hiv-tartuntojen ehkäisemiseksi.

Intiassa asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleisesti torjuvat.

Alempi oikeusaste päätti vuonna 2009, että "luonnonvastaisen lihallisen yhteyden" kieltävä lainkohta rikkoo perusoikeuksia ja Delhiläinen ylemmän tason oikeusistuin teki vastaavan päätöksen vuonna 2012. Korkeimman oikeuden joulukuussa 2013 antaman päätöksen mukaan lain kumoaminen vaatii kuitenkin Intian parlamentin päätöksen.

Intiassa hallitus on ollut haluton edistämään samaa sukupuolta olevien suhteita koskevan lainsäädännön kumoamista. Joulukuussa 2015 parlamentin alahuone ei hyväksynyt kansanedustajien aloitetta homoseksikiellon kumoamisesta.

Intia on kiinan jälkeen asukasluvultaan maailman toiseksi suurin. Varsinkin intialaiset itse kutsuvat Intiaa "maailman suurimmaksi demokratiaksi".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Intiassa on menty nykyisellään trans- ja muunsukupuolisten oikeudet edellä, sillä siellä voi vaihtaa juridisesti sukupuolta ja myös muu sukupuoli on käytössä

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Historiassa sitten Portugalin Intiassa (Goan alueella) katolilainen jesuittojen inkvisitio on harrastanut ääri-kristillis"sharia"julmuuksiaan seksuaalivähemmistöjen ihmisiä kohtaan jo 1500-luvulta lähtien ( indiafacts.org ). Delhin alueilla taas taannoin muita on ruoskittu (orjaa 50 kertaa ja vapaata kansalaista 100 kertaa) ja muslimit on kivitetty.

Eri uskontojen asenteet ovat vaikuttaneet, eritoten lähistön Iranista päin (abrahamiset uskonnot luonut) 4tuhatvuotinen zarathustralaisuuskin, jolla oli jo sodomia-tuomioasenteet ( authenticgathazoroastrianism.org ). Sodomia-uskontoon uskonut viktoriaaninen Britannia sitten kirjoitutti koko siirtomaa-Intiaansa tuomiolakinsa ... ja sitten on arveltu että nyky-Intian mentaalinen "perustaja", Mahatma Gandhi olisi ollut vähiintäänkin biseksuaali, miesystävineen Etelä-Afrikassa.

Intiassa näyttävät kyllä olevan monin paikoin esim. Grindr:ssä ihan kasvokuvillaan.

Kommenttia muokattu: 09.01.2018 klo 00:51
  human • 08.01.2018 23:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy