ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Intialainen transnaisista koostuva yhtye nostaa ensisinglensä myötä esiin hijrat

Sami Mollgren • 10.01.2016 21:40 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Intian ensimmäinen transsukupuolisista naisista koostuva popyhtye julkaisi ensisinglensä ja siihen liittyvän videon. Hum Hain Happy on Bollywood-vaikutteinen cover Pharrell Williamsin vuoden 2013 hitistä Happy.

Videosta kertoo PinkNews.

Mumbaista kotoisin oleva 6 Pack Band laulaa englannin ja hidin sekoituksella. Ryhmään hakijoita oli kaikkiaan 200, ja heistä kuusi valittiin mukaan koe-esiintymisten perusteella.


Videon alun lyhyessä puheosuudessa kerrotaan ns. kolmannen sukupuolen - hijra-vähemmistön - asemasta: “Useimpien välttämä, joidenkin hyväksymä, kaikkien väärinymmärtämä”, sanoo Bollywood-näyttelijä Anushka Sharma, ja jatkaa “Intiassa hijra-yhteisö on miltei maanpaossa. Seisomassa liikennevaloissa epäonnistuttuaan sulautumaan. Toivoessaan hieman ystävällisyyttä ja ehkä hymyä. Saamatta kumpaakaan, he yrittävät leuka pystyssä löytää keinon olla onnellisia”.

Ryhmältä on tulossa kuuden kappaleen EP musiikkivideoineen.

Mukana on myös Sonu Nigam, joka on yksi maan suosituimmista artisteista. Hän pitää kunniana päästä mukaan, ja uskoo projektin olevan viihdeteollisuuden kannalta merkittävän.

Intiassa ja monissa muissa eteläaasialaisissa kulttuureissa hijra-käsite viittaa ns. kolmanteen sukupuoleen. Hijrat eivät ole miehiä eivätkä naisia, länsimaisen luokittelun mukaan usein eunukkeja, transvestiitteja tai intersukupuolisia. Aiemmin hijrat olivat arvostettuja, mutta Britannian siirtomaavallan myötä heidän asemansa heikkeni, ja vähemmistö joutui yhteiskunnan marginaaliin. Viime vuosina hijrojen asemaa on monissa alueen valtioissa pyritty parantamaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno juttu heille.

Sitten vielä kun esille mukaan saadaa myös trans-mies-hijrat,
mutta tuolla ehkä kaikkein vaikeinta on naisen kropalla syntyneillä trans-ihmisillä.

Kommenttia muokattu: 13.01.2016 klo 21:07
  human • 13.01.2016 20:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy