ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Instagramin sensuroitavien listalla useita hlbti-teemaisia aihetunnisteita

Instagram on blokannut tai sensuroinut hakutuloksia satojen aihetunnisteiden eli hashtagien kohdalla. Sensuurin piiriin on kuulunut esimerksi tunnisteet #lesbian, #gays ja #bi.

The Data Pack -blogi kokosi ensimmäisen listansa Instagramin bannaamista tunnisteista vuonna 2013. Sittemmin lista on muuttunut, ja Instagram on uudistanut sensuurikäytäntöjään.

Instagramin sensuroimien tunnisteiden listalla on satoja hashtageja. Hakutuloksissa niistä näytetään rajoitetusti vain “huippupostaukset”, kun sensuroimattomien tunnisteiden kohdalla voi selata hakutuloksia vapaasti. Instagram viestittää piilottavansa tietyn tunnisteen postaukset sen perusteella, että käyttäjät ovat raportoineet runsaasta palvelun sääntöjen kanssa ristiriidasta olevasta sisällöstä.

Huffington Post -julkaisulle Instagramin edustaja kertoo, että tällöin tunnisteen osalta poistetaan tilapäisesti uusimpien postausten selailuominaisuus, ja jätetään käyttöön vain “huippupostaukset”, joka sisältää moderaattorien hyväksymiä postauksia. Rajoitus puretaan sen jälkeen, kun tunnisteita ei ole enää kiinni “haitallisessa sisällössä”.

Lisäksi The Data Pack -blogi luettelee 118 pysyvästi blokattua tunnistetta. Niistä suuri osa liittyy pornografiaan, eroottisuuteen ja seksuaalisuuden kyseenalaisiksi katsottuihin lieveilmiöihin. Listalla on myös suomen #seksi. Myös vaikkapa syömishäiriöihin, kiusaamiseen ja rasismiin liittyviä tunnisteita on blokattu. Blokattuja tunnisteita on lisätty miljooniin valokuviin, mutta mobiiliaplikaatiolla palvelu ei näytä niiden hakutuloksia.

Huffingon Post kirjoittaa huolesta siitä, että tunnisteiden sensuroiminen voi olla haitallista hlbti-yhteisöille. Stonewall-järjestön edustaja toteaa, että monet nuoret hlbti-vähemmistöihin kuuluvat sosiaalista mediaa tunnisteineen verkostoitumiseen ja ystävyyssuhteiden luomiseen. Vaarana on, että jotkut “kaappaavat” tällaisia hlbti-vähemmistöihin liittyviä tunnisteita pahantahtoisesti. Tunnisteen sensuroiminen rajoittaa asiallisesti palvelua käyttävien toimintaa ja voi antaa haitallista viestiä nuorille hlbti-vähemmistöihin kuuluville.


Lokakuussa 2010 avattu Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, jossa käyttäjät voivat jakaa kuvia ja lyhyitä videoita, sekä kommentoida toistensa jakamaa sisältöä. Suomessa Instagramin käyttö on kasvussa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy