ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Independent-lehti kertoi: Trump suunnittelee hallinnollista lakia avioliiton, perheen ja konservatiivisten arvojen suojaksi

vaeltaja2006 • 03.02.2017 16:59 • päivitetty: 04.02.2017 16:22 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Trumpin hallinnosta on vuodettu suunnitelmia, joilla konservatiivia arvoja suojeltaisiin. Niitä ihmisiä ja instituutioita suosittaisiin, jotka haluavat suojella perinteistä avioliittoa ja luonnollista sukupuolta ja jotka torjuvat esiaviolliset suhteet ja raskauden keskeytykset.

Brittiläisen Independent-lehden mukaan suunnitelma on tihkunut julkisuuteen Valkoisesta talosta. Konservatiivisia arvoja halutaan poliittisesti suojella ja edistää. Suunnitelma tehdään niiden ihmisten oikeuksien turvaamiseksi, jotka ovat olleet alakynnessä kristillisten arvojensa takia.

Hlbtiq-ihmisten näkökulmasta se merkitsisi vastaiskua homoavioliitolle, nykyiselle joustavalle sukupuoliajattelulle ja seksuaaliselle vapaudelle. Independentin mukaan suunitelma tähtää siihen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja sukupuoli määritetään anatomian, fysiologian tai genetiikan avulla ennen syntymää tai heti syntymän jälkeen. Suunnitelmassa sanotaan myös, että ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä. Valtio suojelee kaikkien niiden amerikkalaistsen arvoja, jotka jakavat samat näkemykset. Liittovaltio ei voi pakottaa amerikkalaisia ja heidän järjestöjään osallistumaan sellaiseen tomintaan, joka loukkaa heidän omaatuntoaan.

The Nation julkaisi suunnitelman ensimmäisenä pari päivää sitten. Miten luotettavaa tieto on, sitä on vielä ennenaikaista arvioida. Suunnitelman nimenä The Nationin mukaan on “Establishing a Government-Wide Initiative to Respect Religious Freedom”. Aikaisemmin tällä viikolla Valkoisen talon lehdistösihteeri kieltäytyi kommentoimasta huhuja, joiden mukaan Trumpin hallinnolta olisi tulossa hlbtiq-vastaisia lakeja.

www.independent.co.uk

www.thenation.com

www.pinknews.co.uk


Päivitys lauantaina 4.2.2017:

Helsingin Sanomat kertoo tänään lauantaina iltapäivällä, että USAn uuden presidentin Trumpin tytär Ivanka Trump ja vävy Jared Kushner pystyivät vaikuttamaan isä-Trumpiin niin, että Obaman laki seksuaalivähemmistöihin kuuluvien liittovaltion työntekijöiden suojelusta säilytettiin voimassa. The Politico -niminen julkaisu on esittänyt tällaisen päätelmän. The Adcocate on kertonut samasta asiasta. Uskonnollinen oikeisto on koko ajan odottanut syrjimiskiellon poistamista.

Ivanka Trump ja Jared Kushner liikkuvat New Yorkin vapaamielisissä piireissä ja he tukevat vähemmistöjä. Jared Kushner on lehtitietojen mukaan demokraatti ja dosentti Markku Ruotsilan mukaan hän on ortodoksijuutalainen. Washington Postin mukaan Obaman määräämä hlbti-työntekijöiden syrjintäkielto oli jo menossa roskikseen, kun Ivanka ja Jared saivat vihiä asioiden kulusta. Myös presidentin talousneuvoston puheenjohtaja Gary D. Cohnin sai kuulla asiasta ja hänkin on arvoiltaan liberaali. Kushner toi hänet Valkoiseen taloon hommiin.

Uskonnollinen konservatiivijoukko ei pitänyt siitä, että Trump säilytti syrjintäkiellon voimassa. Uskonnollinen oikeisto on ilmeisesti hyvin tarmokasta ja heiltä tulee kuin liukuhihnalta lakiesityksiä Trumpille. Yksi niistä on edellä kerrottu lakiehdotus suosia kristittyjä eli antaa kristityille eräänlainen veto-oikeus lainsäädäntötyössä. He vaativat, että kaikessa valtion toiminnassa on suosittava kristittyjä. Trump joutunee tasapainotttelemaan ärhäkän uskonnollisen oikeiston edessä.

www.hs.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
The Nation -viikkolehteä pidetään wikipedian mukaan Yhdysvaltojen "poliittisen vasemmiston lippulaivana".
  vaeltaja2006 • 03.02.2017 17:08
"The Nation julkaisi suunnitelman ensimmäisenä pari päivää sitten. Miten luotettavaa tieto on, sitä on vielä ennenaikaista arvioida."

Sen verran tarkennusta, että Valkoinen talo vahvisti kolme päivää sitten (1.2.), että julki tullut luonnos homoviha-asetukseksi, jonka sai ensimmäiseksi käsiinsä Investigative Fund, on aito. Valkoisen talon tiedottaja ilmoitti, että luonnos on kiertänyt jonkin aikaa Trumpin kabinetissa, mutta sen tai sen osien mahdollisesta voimaansaattamisesta hän toteaa, että ”ei juuri nyt”.
Yksi uutinen ( abcnews.go.com ).

Katolisten piispojen kokous ja useat kristilliset homovihajärjestöt, esimerkiksi Heritage Foundation, Family Research Council ja National Organization for Marriage, vaativat Trumpia allekirjoittamaan asetuksen mahdollisimman pian. Tässä viimemainitun eli NOM:in puheenjohtaja hyökkää ”homomediaa” vastaan ja usuttaa vetoomuksella Trumpia allekirjoittamaan:
www.advocate.com

Suosittelen paneutumaan seuraavaan kirjoitukseen. Siinä kerrotaan selväkielisesti ihmisvihamielisen äärikristillisyyden tunkeutumisesta USA:n lainsäädäntöön.
www.washingtonpost.com

Kommenttia muokattu: 04.02.2017 klo 00:39
  Havainnoija • 04.02.2017 00:07
Liittyen Trumpin hallintoon.
Yllättäen parhaimmat liittolaiset sateenkaarikansalle löytyvät Trumpin lähipiiristä: Trumpin tyttärestä Ivankasta ja tyttären aviomiehestä Jared Kushnerista.
www.advocate.com
Jutun mukaan Ivanka ja Jared olivat ratkaisevat henkilöt siinä, että seksuaalivähemmistöjen oikeuksia suojelevaa Obaman asetusta ei kumottu. Sinänsä hyvä, että Trumpin lähipiiristä löytyy henkilöitä, jotka karsivat pahimpia ylilyöntejä vähemmistöjä vastaan.

Kommenttia muokattu: 04.02.2017 klo 14:33
  AAA • 04.02.2017 14:32
Nyt sitä Jumalan siunausta vasta todella tarvitaankin estämään tämän kristityiksi itseään kutsuvien harjoittama vaino, viha ja nöyryyttäminen.
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 05.02.2017 12:49
Voisi sano, että vaviskaa! Mitähän tästä oikein on tulossa..
  Homotin (ei rekisteröitynyt) • 05.02.2017 18:44
Se on niin surkuhupaisaa kun tuo humpuuki-kristinuskomus mekastaa ristiriitojaan esim. "syntynättömän elämän puolustamisessa", vaikka sitten siellä kristittyjen satukirjassa kerrotaan, miten se saatanallinen kristinuskomuksen jumala yhtään surematta, yhtään katumatta hukuttaa maailman kaikki raskaana olevat naiset sikiöineen ... Kannattaisi jenkki-kristittyhen aloittaa se aborttien vastustus tuomitsemalla tuo jumalansa tekemä massa-arbortti, jotta yksikään ihminenen ei kristinuskoon hukkuisi :)
  human • 07.02.2017 01:30
Minua vaivaa kovasti nuo kristinuskomukset ja siksi minun pakko purkaa tätä pahaa oloa sekä yksinäisyyttäni ympäri nettiä. Kärsin pakko oireista. Uskonto ahdistaa kovasti. Mutta ihminen olen.
  AfrikastaAlunperin • 07.02.2017 12:02
AfrikastaAlunperin, hyvä että sentään myönnät tämän ahdistuksesi olevan ongelma. Siihen on varmasti löydettävissä apua jostain - en nyt kylläkään tiedä suoralta kädeltä mistä. Psykoterapia on ehkä se avainsana, mutta hoito on kallista jos siihen ei saa Kelan tukeen oikeuttavaa lähetettä.

Esimerkiksi yksinäisyysongelmasi saattaa johtua tästä toisesta ongelmasta, kun kanssaihmiset eivät ymmärrä/jaksa toimia terapeutteina pakko-oireilusi helpottamiseksi. Uskonnot ovat vain yksi asia maailmassa, joka jakaa ihmisiä ja saa heidät tappelemaan keskenään joko konkreettisesti tai sanojen tasolla. Niitä kuten monia muitakin jakavia tekijöitä voi käyttää sekä hyvän että pahan tekemiseen.

Ei mikään uskonto sinänsä ole paha - pahoja ovat ihmiset jotka käyttävät uskontoa keppihevosena omien muille ihmisille vahingollisten päämääriensa ajamiseen.

Pakkomielteenomainen kategorisen kielteinen suhtautuminen nimenomaan kristinuskoon ja tiettyihin seksuaalisen suuntautuneisuuden variaatioihin on varmasti ongelma, joka haittaa omaa elämää ja estää lähempien ihmissuhteiden muodostumista. Keskustelu jonkun ammattiauttajan kanssa helpottaisi tilannetta varmasti paremmin kuin jatkuva avautuminen ja kiistely netin keskustelupalstoilla.
  Public eye • 07.02.2017 15:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy