ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Ikea poistaa naisparin lehdestään Venäjällä

Sami Mollgren • 20.11.2013 23:21 • 1 kommentti. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT

Suomessa Ikea kuljettaa asiakkaita bussilla huonekalutavarataloihinsa.
Ikean tuorein asiakaslehti Ikea Live sisältää reportaasin Englannissa Dorsetissa asuvan naisparin Claran ja Kirstyn kotoa. Venäjän painoksessa sen tilalla julkaistaan kuitenkin muuta.

Asiasta kertoo Aftonbladet.

Ikea kertoo ratkaisun taustalla olevan Venäjällä kesällä voimaan astuneen ns. "homopropagandalain".

- Heinäkuussa tuli uusi laki homopropagandaa vastaan ja siitä syystä Venäjällä julkaistaan toinen artikkeli, sanoo Ikea Ruotsin tiedottaja Ylva Magnusson.

- Liiketoiminnassamme keskitymme kodin sisustukseen, ja meidän on oltava neutraaleja, sanoo Magnusson.

Ikeassa uskotaan, että pitkällä aikavälillä Ikean toiminta Venäjällä voi vaikuttaa yhteiskuntaan myönteisesti, esimerkiksi tarjoamalla paremman työympäristön.

Magnusson sanoo Aftonbladetissa Ikean periaatteeksi paikallisen lainsäädännön noudattamisen. Hänen mukaansa Ikea katsoo tärkeäksi neutraalin suhtautumisen politiikkaan ja uskontoon.


Ikea on muuallakin muokannut markkinointiaan paikallisiin arvoihin sopivaksi: syksyllä 2012 Ikea poisti naiset luetteloistaan Saudi-Arabiassa. Tapaus herätti kritiikkiä, ja tuoreimmassa luettelossa on myös naisia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt voi pistää ikeankin boikottiin. Jos kehtaa ensin tunnustaa asioivansa siellä.
  huolestunut (ei rekisteröitynyt) • 21.11.2013 22:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy