ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ihmisoikeustuomioistuin päätti: lesbolla ei ole oikeutta isyysvapaaseen

vaeltaja2006 • 20.01.2018 07:09 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päätti torstaina, että ranskalainen lesbo, jonka naispuoliso sai lapsen, ei ole oikeutettu isyysvapaaseen. Hän voi kuitenkin Ranskassa anoa ”hoitovapaata”.

Kyseessä on vanha kiista. Lapsi oli syntynyt jo vuonna 2004. Ranskan lakien mukaan isälle oli tarjolla 11 päivää isyysvapaata. Sitä ei kuitenkaan myönnetty synnyttäneen naisen naispuoliselle puolisolle. Asia kiersi eri viranomaisten ja oikeuden kautta ja päätyi valituksena Strassburgin ihmisoikeustuomioistuimeen. Valittaja moitti, että kyseessä on hänen sukupuoleensa ja seksuaaliseen suuntatumiseensa kohdistuva syrjintä.

Ihmisoikeustuomioistuimen tuomarit eivät nähneet asiassa syrjintää (päätös EGMR, Az. 46386/10 ). Valittaja oli tilanteessa, joka muistutti biologisen isän tilannetta, mutta eri tavalla kohtelu oli laillista. Isyysloma luotiin, jotta isät ottaisivat enemmän vastuuta lapsistaan.

Vuodesta 2012 Ranskassa on kuitenkin käytössä ”hoitovapaa”. Siinä on samat edut kuin isyysvapaassa ja se sopii valittajan tilanteeseen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy