ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ihmisoikeustilanne Serbiassa huonontunut

vaeltaja2006 • 31.03.2010 11:40 • päivitetty: 31.03.2010 15:38 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Belgradilainen ihmisoikeuskeskus arvioi, että ihmisoikeudet ovat huonontuneet Serbiassa vuoden 2008 jälkeen. Uusin raportti koskee vuotta 2009, ja se on koottu 10 000 lehtiartikkelin pohjalta,. Serbiassa erityisesti romanit, homot ja naiset ovat syrjittyjä. Vojin Dimitrijevic on Belgradin ihmisoikeuskeskuksen johtaja. Viime syyskussa oli hänen mukaansa hyvin huolestuttavaa Belgradin Priden kieltäminen. Siinä yhteydessä Amnesty International varoitti, että homoihin ja lesboihin kohdistuva väkivalta on vakavaa. Belgradin Priden kieltäminen oli takaisku niille, jotka halusivat, että Serbia pian pääsisi EU:n jäseneksi.


Homo- ja lesboyhteisö on Serbiassa työnnetty marginaaliin. Poliisin tutkimukset homoseksuaaleihin kohdistuvista väkivallan teoista harvoin johtavat tuloksiin. Tekijöitä ei löydetä, vaikka heidät tunnettaisiin hyvin, kertoo Amnestyn Balkan-asiantuntija Sian Jones. Hän on vaatinut, että Belgradin hallituksen on viimeinkin suhtauduttava vakavasti vähemmistöjen oikeuksiin. Kaikkien vähemmistöjen puhe- ja kokoontumisvapaus on turvattava. Kaikki hyökkäykset ihmsioikeusaktivisteja vastaan on tuomittava. Belgradin Prideä on suojeltava.

Belgradin ihmisoikeuskeskuksen raportissa kritisoidaan myös oikeuslaitosta. Serbian parlamentti on hyväksynyt kiivaasta vastustuksesta huolimatta syksyllä 2009 syrjinnänvastaisen lain. Ortodoksinen kirkko protestoi silloin voimakkaasti lakia vastaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jaa. Otettuaan turpaansa Kosovossa serbeillä on myös mielipiteitä albaaneista.

Viime vuoden lopun Schengen-viisumivapauden myötä Serbiasta ja Makedoniasta lähti suuri porukka karkuun huonoja oloja Schengen-alueelle eikä niitä ole näkynyt takaisin 90 päivän oleskelurajan umpeuduttua.

Käsittääkseni mustalaiset eivät ole lähteneet vielä suuremmin joukoin liikkeelle kuten Bulgariasta ja Romaniasta. Muutama Serbian albaani on potkittu takaisin Belgiasta.

Käsittääkseni nämä maat joutuvat maksamaan takaisin potkituista kansalaisistaan, minkä takia kaikki alueen maat eivät ole pitäneet niin suurta kiirettä Schengen-viisumivapauden kanssa.

Serbiaa hallitaan nationalistisella propagandalla.

Muuten ihan kiva matkailumaa, mutta politiikan suhteen kannattaa leikkiä aina vaan tyhmää. Saattavat vaatia jotain lahjuksia Unkarin ja Serbian välisellä rajalla, jos siitä menee autolla/bussilla yli - kysykää paikallisilta. Saattaa olla, että ne lahjukset koskevat vain salakuljettajia.

Balkanilla liikuttaessa on selvitettävä etukäteen mitä minkäkin rajan ylittäminen vaatii. Pitääkö maksaa jotain hemmetin lähtö-/sisääntulomaksua vai tarvitseeko jonkun paikallisen poliisin leimaaman todistuksen nuhteettomasta yöpymisestä jne.
  JesseJones • 01.04.2010 18:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy