Hyvä alku Gay Gamesissa - ensimmäinen mitali HOT:lle

• Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Jari Vanha-Eskola

Ensimmäinen Gay Gamesien kilpailupäivä sunnuntaina Kölnissä alkoi suomalaisittain lupaavasti.
Jari J.M. voitti ensimmäisen ottelunsa tenniksessä (sarja C) erin 6-3, (5)6-7, 6-2 ja jatkaa näin ollen kisaansa.
Melinan ja hollantilaisen parinsa Pieterin tie nousi pystyyn tenniksen sekanelinpelissä (sarja A) heidän hävittyään aloituspelinsä erin 2-6, (4)7-6 ja ratkaisevan tie-breakin 6-10. Melinan urakka jatkuu kuitenkin vielä kaksinpelissä (sarja B).
Noel kärsi tappion kaksinpelissä (sarja B) hävittyään pelinsä erin 2-6, 5-7.
Miesten lentopallojoukkue (sarja C) aloitti urakkansa niin ikään lupaavasti. Ensimmäisen päivän kolmesta ottelusta kaksi päättyi tasatulokseen ja kolmas voittoon: 1-1, 1-1, 2-0.

Jari I.M. toi kisoista HOT:lle ensimmäisen mitalin voitettuaan hopeaa sunnuntaina 44 km maantiepyöräilyssä. Kilpailijoita oli kaikkiaan 47. Tuloksissa Jari on virheellisesti merkitty hollantilaiseksi nykyisen asuinmaansa mukaan, mutta hän edustaa HOT Helsinkiä.
"Kisa ajettiin noin 4 km pitkällä mutkaisella kaupunkiradalla, joten perinteisen maantiepyöräilyn sijaan kyseessä oli enemminkin ns. kriterium, missä koko ajan täytyy olla tarkkana ajolinjan suhteen ja ajo on hyvin tiivistä (jarrutuksia ja kiihdytyksiä koko ajan). Sää oli lämmin ja puolipilvinen, pieni heikko sadekuuro oli välillä, mutta asfaltti ei tullut edes märäksi", Jari kertoo kilpailusta.