ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

HS: Haavisto selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa

Sami Mollgren • 06.12.2013 12:03 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr) aikoo selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa. Ulkoministeriö pyytää Suomen kansanlähetys -kehitysjärjestöltä selvitystä sen toiminnasta Etiopiasta.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valtiotieteiden tohtori Sari Roman-Lagerspetz sanoo mielipidekirjoituksessaan (HS 1.12.), että järjestö on jo vuosien ajan järjestänyt mm. Etiopiassa pidättyvyyttä korostavia Tosi rakkaus odottaa -seminaareja. Niissä homoseksuaalisuus määritellään synniksi. Roman-Lagerspetz pitää ongelmallisena sitä, että Kansanlähetys ei hyväksy homosuhteissa elämistä ja pitää niitä syntinä.

Roman-Lagerspetz kirjoittaa, että monet hiv-positiiviset eivät esimerkiksi Afrikassa ja Aasiassa uskalla hakeutua hoitoon seksuaalisuuteensa liittyvän sosiaalisen stigman ja syrjinnän pelon vuoksi. Monien arvioiden mukaan homosuhteet kielteisessä valossa esittävä toiminta lietsoo entisestään syrjintää.

- Järjestöltä on pyydetty selvitystä toiminnastaan Etiopiassa ja järjestön työstä tehdään erillinen tarkastus, kirjoittaa Haavisto Helsingin Sanomien mielipidesivulla perjantaina.

Haavisto vakuuttaa kirjoituksessaan, että mahdollisiin ongelmiin puututaan välittömästi. Ulkoministeriön eettiset ohjeet sitovat valtionapua saavia järjestöjä. Mikäli ehtoja rikotaan, voidaan tuen antaminen keskeyttää ja maksettua tukea periä takaisin.

Kansanlähetyksen Etiopian aids-hankkeelle on myönnetty vuosien 2013-2015 ajaksi vuotuinen 130 000 euron tuki.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy