ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hovioikeus piti pride-iskun tuomiot ennallaan

Sami Mollgren • 04.05.2012 14:13 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Helsingin hovioikeus ei muuttanut toissakesäisestä Helsingissä tehdystä pride-iskusta langetettuja tuomioita.

Helsinki Pride 2010 -kulkuetta vastaan hyökänneet kolme parikymppistä miestä tuomittiin vuosi sitten Helsingin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja maksamaan muutaman sadan euron suuruisia korvauksia kullekin 88 uhriksi joutuneelle. Tapaus katsottiin niin vakavaksi ja poikkeukselliseksi, että valtakunnansyyttäjävirasto päätyi ajamaan juttua.

Helsingin käräjäoikeus katsoi hyökkääjien syyllistyneen pahoinpitelyihin ja poliittisten toimintaoikeuksien loukkauksiin. Tekijöiden katsottiin myös kohdistaneen iskunsa nimenomaan seksuaalivähemmistöön.

Pride-iskussa käytettiin savupommeja, kyynelkaasua ja pippurikaasua. Syytetyt eivät myöntäneet syyllistyneensä poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen tai kokouksen estämiseen, mutta myönsivät syyllistyneensä pahoinpitelyrikoksiin.

Uhreiksi joutuneista 74 valitti tuomiosta hovioikeudelle.


Kesällä 2010 tapahtuneessa pride-iskussa käytettiin mm. savupommeja


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Muistan, että tuosta hyökkäyksestähän tämä pari vuotta jatkunut hyödytön väittely homojen oikeudesta tasa-arvoon talebanikristittyjen ja ruskeapaitojen kanssa vasta laukesi. Inttäminen ei ole muuttunut miksikään ja miksi muuttuisikaan, kun vastapuoli ei ole perillä edes keskustelun lähtökohdista. Se on kuitenkin ihan saletti, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee kyllä - jos ei nyt tällä vaalikaudella, niin sitten seuraavalla.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 04.05.2012 15:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy