ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hongkong kielsi homoparien vihkimisen Britannian konsulaatissa

Sami Mollgren • 12.06.2014 07:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Hongkongin hallitus ei salli samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä avioliittoon Brtitannian konsulaatissa. Britannian viranomaiset olivat aiemmin ilmoittaneet, että Britannian kansalaiset ja heidän kumppaninsa voidaan vihkiä lähetystöissä homoavioliitot kieltävissä maissa.

Vihkimisille pitää kuitenkin olla paikallisten viranomaisten suostumus. Yli 20 maata, mukaan lukien homokielteisyydestä tunnetut Azerbaidžan, Filippiinit, Kiina ja Venäjä, sallivat Britannian lähetystöille oikeuden vihkiä Britannian kansalaisia lähetystöissä.

Hlbti-järjestöt ovat kritisoineet Hongkongin tekemää päätöstä.

Hongkongissa homoseksuaaliset suhteet lakkasivat olemasta rikos vuonna 1991. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot ovat laittomia, eivätkä samaa sukupuolta olevat parit voi rekisteröidä parisuhdettaan. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla ei ole kunnollista syrjintäsuojaa. Hlbti-asioista käydään kuitenkin julkista keskustelua, ja kansan keskuudessa asenteet ovat muuttuneet selvästi myönteisemmiksi.

Hongkongissa järjestetyt pride-tapahtumat ovat viime vuosina keränneet joitain tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltä hlbti-ihmisten aseman parantamisen puolesta.

Hongkong oli vuoteen 1843 Britannian hallinnassa, ja siirtyi Kiinan hallintaan vuonna 1997 erityishallintoalueeksi. Sillä on oma lainsäädäntö, valuutta ja tulli. Kiina vastaa puolustuksesta ja ulkopolitiikasta. Alue on yksi tärkeimmistä kansainvälisen talouden keskuksista. Noin 7-miljoonaisesta väestöstä 95 prosenttia on kiinalaistaustaisia, ja taloussektorilla työskentelee paljon ulkomaalaisia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Britannian edustusto Hongkongissa harkitsee uudelleen homoparien vihkimistä. Syinä muiden muassa, että Hongkongin lainsäädännössä ei ole erityistä homoavioliittokieltoa ja toisen EU-maan, Espanjan, edustusto on vihkinyt homopareja Hongkongissa jo jonkin aikaa. Britannian edustajat käyvät parhaillaan neuvotteluja asiasta.

www.scmp.com
  Havainnoija • 12.06.2014 12:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy