ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hong Kong: Homojen oikeudet vielä ilmeisen kaukana

jnsto • 19.11.2012 08:57 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

South China Morning Post julkaisi pääkirjoituksen syrjintälainsäädäntöhankkeen kariuduttua Hong Kongin lainsäädäntöelimessä.
HLBT-kansalaisten oikeudet ovat Hong Kongissa vielä kaukana tulevaisuudessa, päätellen itsehallintoalueen parlamentin uusimmasta kannanotosta. Kansainväliset yritykset ovat huolisaan homojen aivovuodosta ulkomaille.

Lokakuun puolivälissä 2012 Hong Kongin lainsäädäntöelin hylkäsi aloitteen selvittelyihin ryhtymisestä siitä, tarvittaisiinko sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän kieltävä laki. Lainsäädäntö Hong Kongissa kieltää syrjinnän sukupuolen, rodun, vamman tai siviilisäädyn perusteella, mutta homoseksuaali voi paljastuessaan saada potkut töistä.

South China Morning Post julkaisi aiheesta pääkirjoituksen 18.11.12 todeten, että hallituksen ja lainsäädäntäjien yhteinen kanta vastustaa lainsäädäntöhankkeita HLBT-oikeuksista ei ole yllättävä kaupungin vanhoillisuuden valossa. - Mutta masentavaa oli, että edes selvitystä ei voida käynnistää.

Morning Post huomautti, että University of Hong Kongin tekemän selvityksen mukaan yli 60 prosenttia asukkaista kannattaa lainsäädäntöä syrjinnän kieltämisestä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Kehitys on ollut huomattavaa vuodesta 2005. Silloin hallituksen selvitys aiheesta osoitti, että vain 29 prosenttia asukkaista kannatti syrjinnän kriminalisointia.

Julkinen keskustelu HLBT-oikeuksista on vilkastunut mm siksi, että kaupunki on saanut ensimmäisen avoimesti homon kansanedustajan Raymond Chan Chi-chuenin tultua julkisuuteen valitsemisensa jälkeen. Aiemmin pari viihdetähteä on ilmoittautunut homoiksi.

Hong Kongissa homopari ei ole oikeutettu solmimaan siviililiittoa. Samasukupuolista elämäntoveria ei siten voi ottaa huomioon kunallisissa asuntohakemuksissa, verotuskysymyksissä tai vakuutuksissa.

Lokakuun Pride-paraati keräsi (kuten Ranneliikkeessä on kerrottu) nelisen tuhatta osallistujaa. Määrä on kansainvälisesti verrattuna vähäinen, mutta Hong Kongin olosuhteissa suuri. Kun syrjintälainsäädäntö oli esillä 1996 juuri yksikään homo ei uskaltanut esiintyä homona, vaan osallistui kampanjaan jonkin muun syrjinnän vastustajana.


Tässä jutussa on linkki Morning Postin reportaasin aiheesta, linkkiä pääkirjoitukseen ei jostain syystä löytynyt.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
eikö hongkong ole osa kiinaa? no ainakin ne pelkäävät kiinan "kommunistista" johtoa...
  puppeliassi (ei rekisteröitynyt) • 19.11.2012 12:06
Osa Kiinaa, mutta erityishallintoalue, jossa "entisen järjestelmän" on ollut määrä säilyä olikohan se 50 vuotta vallansiirrosta Britannialta, en nyt muista. - Viime päivinä on Kiinan-vastaisissa mielenosoituksissa muuten heiluteltu siirtomaa-ajan lippua.. Siitä älähtivät niin HK:n hallitus kuin keskushallituskin. Mielenosoituksissa ei ole ollut kyse HLBT-aiheista.
  jnsto • 19.11.2012 18:03
Olin tuossa Hong Kongin Pridessä ja se oli täysin erilainen kuin pridet euroopassa. Yhdistelmä itää ja länttä sekä tietysti pilvenpiirtäjiä sekä brittien siiromaa-ajan jäänteitä. Hämmästyin miten vapaa ja avoin Hong Kong on. Sitä ei voi missään tapauksessa verrata Kiinaan. Hong Kongissa minullekin jaettiin jopa avoimesti Kiinan kommunistipuolueen vastaisia lehtisiä. Hong Kongilaiset ei pelkää Kiinaa, evätkä pelkää myöskään arvostella sitä. Hong Kongissa on kaiken muun lisäksi myös vilkas homoyöelämä ja mikä meitä suomalaisia miellyttää, paljon hyviä gay saunoja!
  Tosse (ei rekisteröitynyt) • 20.11.2012 18:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy