ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Homotalo aiheuttaa mieliharmia

vaeltaja2006 • 30.07.2011 13:22 • 12 kommenttia. SATTUMAT • KOTIMAA
Kaksplussan keskusteluketju homotalosta on rattoisaa luettavaa. "Teija" oli kevällä ostanut romanttisen talon, jossa pariskunta oli elänyt 50 vuotta. Myyjä kehui taloa tämän romanttisen rakkaustarinan avulla. Nyt on paljastunut, että talossa asuivat Hans ja Oscar. Kun "Teija" ihmetteli, mitä talolle pitäisi tehdä ja voiko kaupan purkaa, muut keskustelijat lähtivät mukaan monenlaisilla uusilla ideoilla.

Ensimmäinen kommentti: "Haluatteko siis heterotalon?" Seuraava ehdottaa homosaneerausta. Jos aviomies alkaa juosta kaksilahkeisten perässä, asunnossa yhä pesii homoitiöitä. Yksi keskustelija ehdottaa yhteydenottoa seurakuntaan. Ehkä talon voisi eheyttää kuntoon. "Hiluri" ehdottaa, että homokoira käy haistelemassa, onko siellä todella homoiltu.

Yksi keskustelija on huolissaan lapsista. Jos lapset alkavat oirehtia, niin eheytys tai muutto pois. Homoitiöillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia lasten elämään. Yksi lukija varoittaa. Älkää käyttäkö takaovea.

Yksi remonttireiska epäilee, että kyseessä on nk. piilohomotalo, josta homoutta ei näy päälle päin. Keittiössä ja varastoissa kaappeihin on saattanut pesiytyä kaappihomo.

Päivässä on tullut yli sata ohjetta.

kaksplus.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä on mahtavin juttu aikoihin. Ihan pakko pistää laajaan kiertoon.
  JuhaniV • 30.07.2011 14:24
Taisi aihe olla superkiinnostava. Palvelin meni näköjään nurin.
  JuhaniV • 30.07.2011 14:38
Vaikuttaa aivan siltä, että kyseessä on trolli. "hometalo" ja "homotalo" ovat hiukkasen liian lähekkäin. Hometaloistahan on riittänyt puhetta viime vuosina aivan mittavasti. Miesparin nimet vaikuttavat myös liian epäsuomalaisilta, ellei kysymyksessä ole joku rannikkopaikkakunta.

Kommenttia muokattu: 30.07.2011 klo 14:47
  JuhaniV • 30.07.2011 14:38
Trolli? Tai sitten ihan vaan vitsi? Halloo? Sellaisena sen on ymmärtänyt ylivoimainen valtaosa kaksplussan mukavanoloisista kommentoijistakin.

Huomasin aamulla ja laitoin jakoon facebookiin, hauska että löysi tännekin
(joskin otsikoinnin ja tulkinnan kanssa olisi mielestäni voinut harjoittaa harkintaakin...).
  Rokkihomo • 30.07.2011 15:48
Tämän täytyy olla helteen aiheuttama vitsi. Muussa tapauksessa kirjoittaja ns. soutaa vahvasti yhdellä airolla.
  Ossi Halme • 30.07.2011 16:53
Vau! Teija osti romanttisen talon, jossa aikaisemmin on Hans ja Oskar asuneet pariskuntana jopa 50 vuotta. Perusta on mitä mainioin ja perinteet jatkukoot. Talo kaivannee jonkinmoista putsia ja sitä, ilmeisesti, kaipaa Teijakin. Siispä: Mikäli ehytyshoitoihin on värkinverran uskomista niin Teija kipinkapin eheytymään ehtoisaksi lesboksi ja hakemaan sulokasta elämän kumppanitarta. Siitä onni urkenee ja Teija vankistuu. Onnellisten tyttöjen teekutsuille voisi kenties tulla kutsutuksi itse Päivi-rouva katsastamaan missä häät pidetään. Tiedä häntä josko vallan kaasoksi kelpaisi. Hans ja Oskar ovat toki saattaneet asustella jossain rannikkopaikkakunnalla tuon 50 vuotta, tai sitten kysymyksessä saattaisi olla vaikkapa jokin paikkakunta supisuomesta, jossa pojat ovat koulussa lukeneet pakkoruotsia. Niin tai näin, niin iloa pyttyy pojille ja tsemppiä Tuijalle.
Kyllä kesän jutut ovat vertaansa vailla!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 30.07.2011 18:30
Kokeilkaapa googlata hakusanalla HOMOTALO. Tämä aihe on ottanut internetissä tuulta ja kunnolla. Ehdotin jo jossakin, että juttu pitää valita tittelillä tämän kesän "Ruokolahden leijona".

En ole tietenkään pystynyt lukemaan kuin pienen siivun aiheesta käytävistä keskusteluista. On syntynyt vaikutelma, että uskonnolliset tiukkikset eivät ole uskaltaneet/ymmärtäneet/osanneet tarttua tähän tarinaan millään raamatunlauseella. He todennäköisesti todistaisivat itsensä typeryksiksi ja saisivat vain kaikkien naurut päälleensa. Joku itsesuojeluvaisto ehkä se on heilläkin.

Joku keskustelija jopa arveli, että alkuperäinen kirjoittaja voisi olla homo, joka on kehittänyt iskevän tarinan. Liioittelun ja huumorin keinoin tuodaan ennakkoluulot näkyville.

Kommenttia muokattu: 31.07.2011 klo 11:53
  JuhaniV • 31.07.2011 11:30
KaksPlus lehteä on tullut joskus katseltua ja lueskeltuakin kun se kohdalle on sattunut, mutta ilman Vaeltaja 2006:n edellä olevaa kirjoitusta tämä huisin hauska juttu olisi ainakin minulta jäänyt lukematta ja se vasta olisi ollut harmi. Homoseksuaalisuudesta ovat jumputtaneet, jopa itseään sivistyneinä pitävät ihmiset, kuka mitäkin soopaa vuosikymmenestä toiseen. Siksi hauskat, iloiset, onnelliset, jopa hassun hauskatkin jutut homoseksuaalisuudesta ovat tervetulleita ja mainiosti tasapainottavat esille tulevaa juttutarjontaa. Ilo se on joka elättää ja naurulla on tottavieköön ihmeitä tekevä voima. Sitäpaitsi homoseksuaalisuus on huisin iloinen asia. Se antaa voimaa elämään ja saa sydämen sykkimään onnesta, riemusta ja rakkaudesta niin itseä kuin muitakin kohtaan, jotka sen ansaitsevat. Ja vaikka kiitoksia onkin tullut jaeltua sinne sun tänne, niin tässä kiitokset Vaeltaja 2006:lle mainiosta kirjoituksesta.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 31.07.2011 14:10
Varsin ymmärrettävä pelko hoteroilla, heidän nykymenonsakin tietäen.

Ajatelkaamme nyt: tuollainenhan talon perinne ja sen jatkaminenhan asettaa heidät aivan hoteroille mahdottoman ja ennenkokemattoman haasteen eteen. Heidän pitäisi kyetä rakastamaan toisiaan 50 vuotta, elämään yhdessä eroamatta, ilman naapureiden, lähiyhteisön ja jopa osayhteiskunnankin myötämielistä tukea, sekä vieläpä lukea aina silloin tällöin aamukahvipöydässään ties kenen räsästen uskomattomia kipulointeja, vuodatuksia avioliittoaan vastaan.

Eihän sitä hoteroilta nyt noin vaativaa voi millään odottaa, vaikka lesbo- ja homoparit siihen pystyvätkin.
  hommoo hyvvää (ei rekisteröitynyt) • 31.07.2011 15:39
Voi hyvä ihme sentään. Lähinnä tulee toi Ruokolahden leijona tosiaan mieleen... Nauroin niin että vesi tuli silmistä ja vaahto suusta. Pitänee lähtä ajaa parta siis... Penkiltäki melkein putosin, joten... huhhuh.
  icatti (ei rekisteröitynyt) • 01.08.2011 05:05
Minä en pitänyt viestiketjusta, tai itse asiassa pidin sitä "loukkaavana" ja kirjoitin päätoimittajallekin (lomalla, toimituspäällikkö vastasi). Kertoivat, että viestiketju ei ole loukkaava. Hmmm.

Vaikka kavereiden kesken voi homovitsejä kertoa vaikka kuinka paljon, ei minusta tällainen huumori vähennä ennakkoluuloja, vaan huumorin varjolla lisää niitä. Ajatelkaapa, jos homotalon tilalla irvailtasiinkin juutalaistalosta. Olisiko hassun hauskaa.

Ajattelen myös, että homot eivät halua nähdä asian vakavaa puolta: ei ole mukavaa 2011 olla naurun kohteena. Ja jos sanoo loukkaantuneensa, paljastaa ikään kuin heikon kohdan.

Siis tulta munille!
  Mäkin haluan osallistua lutkam (ei rekisteröitynyt) • 03.08.2011 23:15
Älähän nyt. Homofobiallehan siinä naurettiin. Maailmalle tekee hyvää että se on naurun kohteena.
  Rokkihomo • 04.08.2011 10:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy