ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Homot sosiaalisessa mediassa

Sami Mollgren • 31.10.2010 12:38 • 2 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Sosiaalinen media on viimeisen viiden vuoden aikana mullistanut Internetin käyttöä suuresti. Vuosituhannen vaihteessa alkanut ihmisten sähköinen verkottuminen on vienyt myös glbt-järjestöjä ja -medioita yhteisöpalveluihin.

Suomessa ns. sosiaalisen median tai nettiyhteisöjen räjähdysmäinen nousukiito alkoi vuosituhannen vaihteessa irc-galleriasta. Palvelu oli aluksi melko pienen piirin juttu, mutta helppokäyttöisenä se houkutti muitakin kuin irkkaajia luomaan profiilin järjestelmään. Moni teki tällaisesta verkkoprofiilista oman "tukikohdan" verkossa olemiselleen. Käyttäjät saattoivat kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja muita tekemisiä ja merkata muita käyttäjiä kavereikseen. Saman aikaan netin nettiselaimilla käytettävät chat-keskustelut olivat nousseet suureen suosioon.

Toki kaikenlaisia yhteisöratkaisuja on ollut olemassa niin kauan kuin tietoverkkojakin. Alkuaikojen verkostot olivat tietotekniikkaan vihkiytyneiden areenoita ja nykymittapuun mukaan hankalia käyttää.

Mutta suurin paukku oli vasta tulossa. Kun kansainvälinen yhteisöpalvelu Facebook tuli vuonna 2004, ilmiö sai niin monen liittymään järjestelmään, että se mahdollisti unhoon jääneiden elämän varrella kohdattujen ihmisten löytämisen verkosta. Kaikkiaan käyttäjiä on nykyisin runsaasti yli puoli miljardia. Järjestelmä on myös saanut kritiikkiä siitä, että sen avulla sinusta tiedetään liikaa, vaikka et itse paljastaisi omia tietojasi. Yksityisyys on uhattuna. Muiden käyttäjien tekemät toimenpiteet voivat määritellä yksittäistä käyttäjää hyvinkin tarkasti. Joka tapauksessa Facebook on tullut jäädäkseen.

Toinen merkittävä palvelu on mikroblogipalvelu Twitter. Käyttäjät voivat syöttää järjestelmään 140 merkin mittaisia viestejä, joita muut käyttäjät voivat seurata. Palvelun kautta välitetyillä viesteillä on ollut merkitystä myös kansainvälisessä politiikassa, kun viestintää on erilaisten kriisien yhteydessä pyritty sensuroimaan.

Monet suomalaiset glbti-toimijat löytyvät verkossa ns. sosiaalisesta mediasta. Myös kansainvälisten ja ulkomaalaisten toimijoiden toiminnan seuraaminen verkossa on mahdollista.


Ranneliike.net on ollut Facebookissa ja Twitterissä jo hyvän aikaa. Molemmissa palveluissa on luettavissa ranneliike.netin uutisotsikoita ja toisinaan tietoa esimerkiksi tapahtumista, joissa ranneliike.net on mukana.
www.facebook.com
twitter.com

Seta päivittää Facebookiin ja twitteriin säännöllisesti uutisia ja kuulumisia:
www.facebook.com
twitter.com

Helsingin seudun Seta
www.facebook.com

Tampereen Seta
www.facebook.com

Vaasan Setan nuorisoryhmä
www.facebook.com

Savon Seta
www.facebook.com
www.twitter.com

Hobiles
www.facebook.com

Oulun Seta
www.facebook.com

Kainuun Seta
www.facebook.com

Rovaniemen Seta
www.facebook.com

Ilga Europe
www.facebook.com


Helsinki pride
www.facebook.com

Tampere Pride Queer Culture Event Finland
www.facebook.com

North Pride
www.facebook.com


Homoravintoloita:

Ravintola dtm
www.facebook.com

Ravintola Hercules
www.facebook.com

Bear Park Cafe & Kulma
www.facebook.com

Room Albert
www.facebook.com

Hugo´s Room
www.facebook.com
twitter.com

Nightclub Mixei
www.facebook.com

Nalle Pub
www.facebook.com

Blue Oyster Bar
www.facebook.com

Bar Fenix
www.facebook.com


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Savon setalla on myös Twitter feed osoitteessa:
www.twitter.com
  Tero Kankaanperä • 02.11.2010 09:39
Epäilyttävintä Facebookissa on se, että järjestelmä lähettää minulle liittymiskutsuja kertoen arvauksiaan siitä, ketkä ovat minun tuttaviani siellä. Samanlaisista hämäristä kutsuista olen kuullut myös muilta ihmisiltä.

Käsittääkseni Facebook on varastanut ne tiedot jostain.

Kusessa olette tuon Facebookin kanssa.

Firefox on toinen vakoilutyökalu, joka raportoi Googlelle käyttäjänsä surffauksesta. Aiemmin sen sai estää, mutta se optio katosi jonnekin päivitysten yhteydessä :-)

Teurastamo kutsuu kansaa kunhan poliittinen tilanne kiristyy taas vaihteeksi. Todennäköinen kriisin laukaisija on USAn ja Kiinan kiristyvät suhteet.
  JesseJones • 03.11.2010 13:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy