ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Homopingviinien pakkoero

Sami Mollgren • 07.11.2011 22:30 • 1 kommentti. SATTUMAT
Homopingviinit ovat taas tapetilla, tällä kertaa Toronton eläintarhan Buddyn (20) ja Pedron (10). Pariskunta viettää päivänsä yhdessä muun 12 päisen lauman kanssa, mutta illan tullen kaksikko vetäytyy yhteen. Kaksikon toimissa näkyy merkkejä parittelukäyttäytymisestä. On koskettelua ja reviirin puolustamista.

Pari tutustui toisiinsa jo aiemmassa paikassaan Toledossa, USA:n Ohiossa.

Afrikanpingviinit ovat kuitenkin uhanalainen laji ja eläintarhan pitäisi noudattaa suojelusuunnitelmaa, johon kuuluu se, että tämäkin kaksikko pitäisi saada jatkamaan sukua naaraspingviinien kanssa, joten pariskunta aiotaan erottaa toisistaan.

Buddy ja Pedro eivät ole ainutlaatuisia, sillä samaa sukupuolta olevien eläinten välisiä pareja on ollut ennenkin. Esimerkiksi New Yorkin Central Parkin eläintarhassa pari vuotta sitten urospari hautoi munan ja kasvatti Tango-poikasen sen kuoriuduttua. Muissakin eläintarhoissa pingviiniurokset ovat muodostaneet pareja.

Tutkimuksen mukaan linnut voivat solmia elämänmittaisen suhteen samaa sukupuolta olevan lajitoverinsa kanssa. Jos linnut elävät urosten kesken, yli puolet linnuista pariutuu keskenään, ja kun sitten naaraita tuodaan mukaan, viisi kahdeksasta jäävät yhä uroskumppaninsa kanssa yhteen.

Kirahvien, delfiineiden ja apinoiden tiedetään myös muodostavan parisuhteen samaa sukupuolta olevan lajikumppaninsa kanssa. Samoin ihmisten.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Afrikanpingviinit ovat kuitenkin uhanalainen laji ja eläintarhan pitäisi noudattaa suojelusuunnitelmaa, että tämäkin kaksikko pitäisi saada jatkamaan sukua naaraspingviinien kanssa"

Jos kerran kalkkunoitakin keinohedelmöitetään, niin miksei sitten pingviinejä. Taitaa uhanalaisuus olla vain tekosyy sille, ettei vain järkytetä herkkiä konservatiivejä homopingviineillä.
  AAA (ei rekisteröitynyt) • 08.11.2011 10:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy