ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homomonumentti kuohuttaa tunteita Barcelonassa

Lassijuhani • 30.12.2010 20:19 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Partido Populariin kuuluvan Barcelonan kaupunginvaltuuston jäsenen mielestä ei ole loogista eikä tarpeellista, että homomonumentti pystytetään Sagrada Familian puistoon.

Barcelonassa aiheuttaa kuohuntaa kolmion muotoinen järkäle, jossa on kaiverrus sukupuolisen suuntautumisensa takia vainottujen homojen muistoksi. Ennen muuta muistomerkin sijoituspaikka Sagrada Familian puistossa aiheuttaa arvostelua.

Partido Popularin paikallisosaston jäsen Alberto Fernández Diaz on asettanut tämän päätöksen kyseenalaiseksi. Hänen mielestään muistomerkin pystyttäminen vastapäätä kirkkoa on ”todellinen provokaatio”. (Antoni Gaudin suunnitteleman Sagrada Familian kirkon pystytys alkoi 1882, eikä se ole vieläkään valmis.) Lehdistötilaisuudessa puolueen johtaja Barcelonan kaupuginvaltuustossa toisti, etti ”Barcelonaan ole loogista eikä tarpeellista pystytttää muistomerkkiä homoille”, vaikka hän ”on ilmaissut kunnioituksensa ihmisten seksuaalista suuntautumista kohtaan”.

Eri sijoituspaikkojen hariktsemisen jälkeen kaupungin isät päättivät, että LGBT-homojärjestön ehdottama muistomerkki pystytetään lähelle vasta vihittyä Sagrada Familia-kirkkoa. Sijaintia perusteltiin sillä, että paikka on keskeinen ja se on muutenkin muokattavana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sagrada Familia kirkko on totaalinen pettymys, kun sinne menee sisälle. Siinä on hyvä ulkoinen kuori, mut se ei ole mitään muuta: kalliit liput eikä menetä yhtikäs mitään, jos sitä ei näe. Ihan ok et sinne tulee muutakin nähtävää.
  Kolmoisritti • 31.12.2010 02:01
Kyllä monumentti sopii Pyhän Perheen luokse. Kärsimys on yhteinen, taakka on yhteinen.
  martin • 31.12.2010 10:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy