ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Homomman Suomen historia ja Neljäntienristeys Harrastajateatterikesän ohjelmistossa Jyväskylässä

Sami Mollgren • 07.05.2018 13:34 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kesän 2018 Harrastelijateatterikesä järjestetään Jyväskylässä 17.-19.8.2017.
Jyväskylän kaupunginteatterin ja Suomen Harrastajateatteriliiton 17.–19.8. Harrastajateatterikesän 2018 ohjelmistoon kuuluu Helsingin Gayteatterin Olitko Sinä? Homomman Suomen historia 2.0 sekä Kuusamon Näyttämön Neljäntienristeys.

Olitko Sinä? Homomman Suomen historia 2.0 on Helsingin Gayteatterin 10-vuotisjuhlanäytelmä. Alkuaan keväällä 2009 esitetty, mutta nykyaikaan päivitetty versio sai ensi-iltansa Helsingissä maaliskuussa 2017.

Neljäntienristeys puolestaan perustuu Tommi Kinnusen samannimiseen vuonna 2014 julkaistuun esikoisromaaniin, jossa Onni yritti epätoivoisesti tukahduttaa miehenkaipuunsa ja koki syyllisyyttä poikkeavuudestaan. Neljäntienristeystä esitettiin Kuusamossa syksyllä 2017 ja alkuvuodesta 2018.

Harrastajateatterikesään haki 25 esitystä, joista 6 valittiin kesän 2018 ohjelmistoon. Valinnat teki näyttelijä Tapani Kalliomäki. Valinnoissaan hän kertoi lähteneensä liikkeelle yhteiskuntakriittisestä sisällöstä tai ainakin vähintäänkin siitä, että esitys uskaltaa väittää jotain.

Muut neljä ohjelmistoon valittua esitystä ovat Orimattilan teatterin Madaamit, Laukaan Teatterin Viimeiset Mitalit, Hämeenlinnalaisen Ofelia-ryhmän Arjen yksinäiset sekä Leichner & Klemettinen työryhmän Nuoren Wertherin kärsimykset.

Tapahtumaviikonloppuna 17.–19.8. Jyväskylän kaupunginteatterissa esityksiä arvioi myös tapahtuman raati. Raadissa ovat näyttelijä Malla Malmivaara, draamakasvatuksen yliopistonopettaja, käsikirjoittaja ja ohjaaja Mika Terävä sekä Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Hanna Liinoja. Raati antaa palautteen jokaisesta esityksestä työryhmälle ja jakaa tapahtuman päätteeksi yhteensä 1000€ edestä stipendejä, sekä kunniamainintoja. Yleisö puolestaan pääsee keskustelemaan esityksistä valitsija Tapani Kalliomäen johdolla jokaisen esityksen jälkeen. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla kaikille avoimia työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

Vuodesta 1973 Seinäjoella järjestetty Harrastajateatterikesä on järjestetty vuodesta 2016 lukien Jyväskylässä. Harrastajateatterikesän yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Jyväskylän kaupunki. Harrastajateatterikesän pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy