ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homohäitä palvelemasta kieltäytynyt indianalaispizzeria avasi taas ovensa

Sami Mollgren • 11.04.2015 20:25 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kuvan pizza ei ole Memories Pizzan valmistama.
Indianalaisessa pikkukaupungissa Walkertonissa sijaitseva Memories Pizza avasi perjantai-iltapäivänä ovensa uudelleen. Kahdeksanpöytäisen ravintolan paikat täyttyivät asiakkaista ja kuusi asiakasta odotti mukaanotettavia annoksiaan.

Kohun keskipisteeseen joutuneelle ja ovensa runsaaksi viikoksi sulkeneelle indianalaispizzerialle ja sen omistajaperheen tueksi kerättiin joukkorahoituksella yli 842 000 dollaria (noin 780 000 euroa). Samalla Walkertonissa sijaitseva Memories Pizza päätyi Indianan osavaltion ns. uskonnonvapauden palauttamisen lain kannattajien symboliksi.

Kaikki alkoi siitä, kun Indianan osavaltiossa hyväksyttiin ns. uskonnonvapauden palauttamisen laki, joka antaa yritykselle mahdollisuuden kieltäytyä palvelemasta asiakasta uskonnollisin perustein. Memories Pizzan omistajat kertoivat paikallisella uutiskanavalla, etteivät suostu toimittamaan ruokaa homohäihin. Tämän jälkeen nämä kertoivat saaneensa häirintäsoittoja ja ilkeämielisiä sähköposteja. Tämän vuoksi he kertovat joutuneensa sulkemaan pizzeriansa tilapäisesti ja piilottelemaan.

- Tekisin saman uudestaan, totesi 61-vuotias omistajaisä Kevin O’Connor perjantaina.

Huffington Postin mukaan hän sanoo, että homot ovat tervetulleita pizzeriaan, mutta uskonsa vuoksi he eivät toimita ruokaa homohäihin.

Hän myös sanoo lahjoitusten saaneen perheen todella tuntemaan olonsa epämukavaksi.

- Olimme että 'Lopettakaa! Lopettakaa! Lopettakaa!', sanoo tytär Crystal O’Connor.

Kerättyjä varoja ei vielä ole luovutettu pizzerian omistajille. Perhe suunnittelee antavansa jonkin verran rahoista hyväntekeväisyyteen, tarkemmin kohdetta määrittelemättä. Osa rahoista aiotaan sijoittaa ravintolan parannuksiin.

Pizzeria-keräyksen vastapainoksi keräys hlbti-nuorten hyväksi

Pizzerian tukikampanjan innoittamana, sen vastapainoksi on käynnistetty kodittomien hlbti-nuorten hyväksi kampanja, jossa tavoitteena on kerätä vähintään pizzerian omistajien saama summa rahaa 29. huhtikuuta mennessä. Kerätyt varat on määrä ohjata Cyndi Lauperin True Colors -rahastolle. Sen toiminnan toiveena on puolestaan saada hlbti-nuoret pois kaduilta, oppimaan elämänhallintaa ja hankkimaan koulutus sekä työpaikka.

Yhdysvaltojen suurkaupungeissa elää kodittomina tuhansia kotoa ajettuja hlbti-nuoria. Moni nuori on joutunut ajetuksi kotoa, koska vanhemmat eivät ole hyväksyneet yleensä uskonnollisista syistä nuoren ilmoitusta siitä, että tämä kuulu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy